Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Xριστουγεννιάτικα μηνύματα
Xριστουγεννιάτικα μηνύματα
Κηρύγματα αυτής της σειράς
Tα καλά νέα των Χριστουγέννων
Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017
Διάρκεια: 26 λεπτά 10 δευτερ.
Βρισκόμαστε σε μία εποχή που δεν ακούμε καλά νέα. Συνήθως δεν ακούμε καλά νέα στις τηλεοράσεις ή στα ραδιόφωνα. Στα τηλεοπτικά δελτία οι καλές ειδήσεις της ημέρας είναι λίγες έως ελάχιστες. Και στην καθημερινότητα μας όμως τα καλά νέα είναι λίγα. Σκέψου τις συζητήσεις σου το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πόσα καλά νέα έχεις ακούσει; Τα Χριστούγεννα έχουμε καλά νέα. Επειδή ο Θεός Ιησούς Χριστός ενσαρκώθηκε, πέθανε για να τιμωρηθεί για τις αμαρτίες μας και αναστήθηκε για τη δικαίωση μας, υπάρχει δυνατότητα για πραγματική, διαρκή και ζωντανή ελπίδα, ειρήνη και χαρά.
Γιατί ενσαρκώθηκε ο Χριστός στη συγκεκριμένη περίοδο;
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
Περικοπή:Γαλάτας 4:4-7
Διάρκεια: 26 λεπτά 20 δευτερ.
Τι θα συνέβαινε εάν ο Χριστός δεν είχε έρθει; Τι θα είχε συμβεί εάν δεν γιορτάζαμε τα Χριστούγεννα; Εάν δεν είχε διδάξει όσα δίδαξε; Εάν δεν περπατούσε στο νερό; Εάν δεν θεράπευε τυφλούς, χωλούς, λεπρούς και κουλού; Τι θα συνέβαινε εάν δεν ανέσταινε νεκρούς και δεν είχε αναστηθεί από τους νεκρούς; Τι θα είχε συμβεί εάν δεν σταυρωθεί και δεν είχε στείλει τους αποστόλους στα πέρατα της γης να μεταφέρουν το ευαγγέλιο; Πού θα ήμασταν; Πώς θα έμοιαζε ο κόσμος μας; Τι θα ήταν διαφορετικό; Είναι ενδιαφέρον να σκεφτούμε και αναλύσουμε γιατί ο Χριστός επέλεξε να λάβει ανθρώπινη μορφή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όχι κάποια άλλη προγενέστερη ή μεταγενέστερη περίοδο
Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων
Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016
Διάρκεια: 31 λεπτά 17 δευτερ.
Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων αφορά την ανιδιοτελή προσφορά, την ανταλλαγή δώρων και την σημασία της οικογένειας. Με έναν όμως τελείως διαφορετικό τρόπο.
Γιατί ενσαρκώθηκε ο Χριστός;
Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016
Διάρκεια: 29 λεπτά 14 δευτερ.
Τα Χριστούγεννα δεν αφορούν πρωτίστως ρεβεγιόν, δώρα, διασκεδάσεις, στολισμένα μπαλκόνια και βιτρίνες και διαφημίσεις παιχνιδιών στη τηλερόραση. Τα Χριστούγεννα αφορούν την ενσάρκωση του Χριστού που ήρθε για να φωτίσει όσους ζουν στο σκοτάδι και να τους συμφιλιώσει με τον Θεό.
Xριστός: Ο Αιώνιος Βασιλιάς
Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014
Διάρκεια: 30 λεπτά 44 δευτερ.
Τα πάντα σε αυτή τη ζωή κάποια στιγμή….τελειώνουν. Οι χαρές διαρκούν λίγο. Περιμένουμε πως και πως τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι οποίες όμως φεύγουν γρήγορα. Θυμάμαι σαν παιδί περίμενα πως και πως τις καλοκαιρινές διακοπές και κάθε Σεπτέμβρη, αναρωτιόμουν πότε πέρασε ένα ακόμη καλοκαίρι. Σε γενικές γραμμές, όταν περνάμε καλά, ο χρόνος κυλάει γρήγορα, ενώ όταν δεν περνάμε καλά, ο χρόνος φαντάζει να κυλάει αργά και βασανιστικά. Τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο σαλεύονται. Τα κτίρια καταρρέουν και γίνονται σκόνη, οι εταιρείες και κάποιες φορές τα κράτη καλή ώρα πτωχεύουν, τα πτυχία μας ξεθωριάζουν και γίνονται δυσανάγνωστα και εν μέσω κρίσης φαντάζουν άχρηστα, τα αυτοκίνητά μας σκουριάζουν και το σώμα μας φθείρεται, αργά, αλλά σταθερά. Υπάρχει κάτι που να διαρκεί για πάντα;
3 ερωτήσεις για τον Ιησού
Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013
Διάρκεια: 15 λεπτά 19 δευτερ.
Πώς θα εξελιχτεί το παιδί ή το εγγόνι μου; Αυτή είναι μία ερώτηση που κάνουν ξανά και ξανά οι γονείς για τα παιδιά τους. Το μωρό της Βηθλεέμ είναι ξεχωριστό.Ο μικρός Ιησούς είναι ο Κύριος όλης της δημιουργίας. Το μωρό αυτό μια μέρα θα κυβερνήσει τα έθνη. Το μωρό αυτό είναι ο Σωτήρας του κόσμου. Το μωρό αυτό είναι "ο μάρτυς ο πιστός, ο πρωτότοκος εκ των νεκρών και ο άρχων των βασιλέων της γης".
Ιησούς: το φως του κόσμου
Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012
Διάρκεια: 21 λεπτά 42 δευτερ.
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των Χριστουγέννων είναι τα φώτα. Ακόμη και εν μέσω μίας μεγάλης κρίσης, βρίσκονται παντού. Οι δρόμοι και οι πόλεις είναι φωταγωγημένες. Στα μπαλκόνια υπάρχουν φώτα που δηλώνουν πως κάτι ιδιαίτερο πρόκειται να συμβεί. Στα μαγαζιά υπάρχουν φώτα προκειμένου να μεταδώσουν το γιορτινό πνεύμα και να προσελκύσουν τα βλέμματα και την προσοχή των πελατών. Στο σαλόνι του σπιτιού μας υπάρχουν φώτα στα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Έχετε ποτέ φανταστεί πως θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς φώτα στην ζωή μας; Δυστυχώς, δεν μπορούμε να φανταστούμε τα Χριστούγεννα χωρίς φώτα, μπορούμε όμως να φανταστούμε τις ζωές μας, χωρίς τον Ιησού Χριστό, το φως της ψυχής μας.
Παιδίον εγεννήθη εις εμάς
Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010
Περικοπή:Ησαίας 9:6
Διάρκεια: 21 λεπτά 54 δευτερ.
Δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει κάποιο μωρό που ήτανε πιο ξεχωριστό ή πιο σημαντικό στην ανθρώπινη ιστορία από τον Ιησού Χριστό. Ο προφήτης Ησαϊας αναφέρει πως "6 παιδίον εγεννήθη εις ημάς, υιός εδόθη εις ημάς• και η εξουσία θέλει είσθαι επί τον ώμον αυτού• και το όνομα αυτού θέλει καλεσθή Θαυμαστός, Σύμβουλος, Θεός ισχυρός, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος, Άρχων ειρήνης".
O παραμελημένος ήρωας των Χριστουγέννων
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010
Κάθε Χριστούγεννα ακούμε διάφορα για τους χαρακτήρες και ήρωες της Χριστουγεννιάτικης ιστορίας. Η Μαρία, ο Ιησούς, οι βοσκοί, οι 3 σοφοί, ακόμη και διάφορα ζωάκια παρουσιάζονται στα διάφορα θεατρικά και σκετς των κατηχητικών σχολείων. Ο Ιωσήφ, ο πατέρας του Ιησού αντιμετωπίζεται ως κάποιος έξτρα. Δεν τραγουδά, δεν λέει ποιήματα, δεν φέρνει δώρα. Απλώς κάθεται εκεί με τα σανδάλια και τον μανδύα του καθώς η ιστορία εξελίσσεται. Ο Ιωσήφ είναι ένας πολύ σημαντικός, αν και παραμελημένος χαρακτήρας των Χριστουγέννων.
Η γενεαλογία της χάρης
Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010
Διάρκεια: 21 λεπτά 16 δευτερ.
Πολλές φορές προσπερνούμε τις Βιβλικές γενεαλογίες.Όμως, "16 Όλη η γραφή είναι θεόπνευστος και ωφέλιμος προς διδασκαλίαν, προς έλεγχον, προς επανόρθωσιν, προς εκπαίδευσιν την μετά της δικαιοσύνης, 17 διά να ήναι τέλειος ο άνθρωπος του Θεού, ητοιμασμένος εις παν έργον αγαθόν" – Β΄Τιμόθεον 3. Πολλές φορές όμως οι γενεαλογίες έχουνε πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων (2)
Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2009
Διάρκεια: 25 λεπτά 36 δευτερ.
Ποιο είναι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων ; Μήπως βρίσκεται στα φωτισμένα λαμπάκια ; Μήπως στις διάφορες Χριστουγεννιάτικες, δήθεν, εκπομπές ; Η μήπως στις στολισμένες βιτρίνες των καταστημάτων ; Τα Χριστούγεννα αφορούν τα γενέθλια του πιο σημαντικού προσώπου στην ιστορία, του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού
Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009
Διάρκεια: 24 λεπτά 38 δευτερ.
Πολλές φορές ακόμη και όσοι αγαπούμε τον Θεό χάνουμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, εξαιτίας της υπερ-εξοικείωσης μας με τα πράγματα του Θεού και την γιορτή των Χριστουγέννων.