Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Μεταμορφώνοντας τις ζωές μας
Μεταμορφώνοντας τις ζωές μας

Θέλεις να αλλάξεις, αλλά δεν ξέρεις πώς; Έχεις δοκιμάσει διαφορετικές συμβουλές, μεθόδους και προγράμματα, αλλά δεν μπορείς να προβείς σε εκείνες τις αλλαγές που θα φέρουν την προσδοκώμενη χαρά, ειρήνη και ευτυχία στη ζωή σου; Πόσες φορές δεν έχουμε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να αλλάξουμε; Γιατί ενώ θέλουμε να αλλάξουμε, οι προσπάθειες μας αποτυγχάνουν; Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάνουμε και να περιμένουμε να αλλάξουμε. Η μεταμόρφωση των ζωών μας απαιτεί μία ριζική εσωτερική αλλαγή που γίνεται δυνατή μόνο όταν διά πίστεως εμπιστευόμαστε πλήρως τον Ιησού Χριστό. Όταν ο Χριστός έρχεται στη ζωή μας δεν μας σώζει απλώς από την ποινή της αμαρτίας μας. Μας ανοικοδομεί ολοκληρωτικά, αγγίζοντας και μεταμορφώνοντας κάθε πτυχή της ζωής μας.

 

Κηρύγματα αυτής της σειράς
Η συνταγή της αγάπης
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017
Περικοπή:Ρωμαίους 12:9-17
Διάρκεια: 31 λεπτά 40 δευτερ.
Η Χριστιανική αγάπη είναι μοναδική, υπερφυσική και υπερβατική. Στο δωδέκατο κεφάλαιο της επιστολής προς Ρωμαίους έχουμε τη συνταγή της αγάπης. Πώς όμως μπορούμε να βιώσουμε αυτή την αγάπη και γιατί να αγαπήσουμε τους άλλους όταν νιώθουμε ότι δεν το αξίζουν; Η ουσία της Χριστιανικής ζωής είναι η αγάπη που δείχνουμε στον Θεό και τους άλλους.
Η αναγκαιότητα της αλλαγής
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017
Διάρκεια: 29 λεπτά 14 δευτερ.
Τι θα άλλαζες στη ζωή σου εφόσον μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω; Τι έχεις προσπαθήσει να αλλάξεις δίχως επιτυχία; Όλοι θέλουμε να αλλάξουμε πράγματα, αλλά δεν ξέρουμε πώς και από που να ξεκινήσουμε. Όλοι ονειρευόμαστε να ήμαστε διαφορετικοί από αυτό που ήμαστε σήμερα. Δυστυχώς, όμως ενώ αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να αλλάξουμε, ωστόσο δεν αλλάζουμε εξαιτίας τεσσάρων βασικών λόγων. Ο Θεός δεν θέλει μονάχα να εξασφαλίσουμε μία θέση στον ουρανό αλλά να ζήσουμε μία ζωή πληρότητας, χαράς και μακαριότητας.
Nικητές ανεξαρτήτως περιστάσεων
Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017
Περικοπή:Ρωμαίους 8:35-37
Διάρκεια: 27 λεπτά 44 δευτερ.
Mε τη δύναμη του Θεού ακολουθώντας τρεις συμβουλές μπορούμε να παραμείνουμε πνευματικά νικητές ανεξαρτήτως περιστάσεων.
Αντιμετωπίζοντας τον πόνο
Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017
Διάρκεια: 27 λεπτά 14 δευτερ.
Αναφορικά με τη διαχείριση του πόνου μας έχουμε τρεις επιλογές. Μπορούμε να ζητήσουμε από τον Θεό να μας απαλλάξει από τον πόνο, μπορούμε να ζητήσουμε από τον Θεό να αντέξουμε τον πόνο ή μπορούμε να ζητήσουμε από τον Θεό να αξιοποιήσει τον πόνο προκειμένου να μορφωθεί στον χαρακτήρα μας ο Χριστός. Εμείς θέλουμε ο Θεός να αλλάζει τις περιστάσεις μας, αλλά ο Θεός πρωτίστως επιθυμεί να αλλάζει εμάς.
Υπακοή ανεξαρτήτως περιστάσεων
Κυριακή, 09 Ιουλίου 2017
Οι περιστάσεις της ζωής μας επηρεάζουν, αλλά δεν πρέπει να καθορίζουν τη ζωή μας. Οι δύσκολες περιστάσεις αποκαλύπτουν τον πραγματικό μας εαυτό και το επίπεδο της πίστης και εμπιστοσύνης μας στον Θεό.
Η αυτάρκεια του Απόστολου Παύλου σε κάθε περίσταση
Κυριακή, 02 Ιουλίου 2017
Διάρκεια: 30 λεπτά 11 δευτερ.
Μπορούμε κάθε φορά σε οποιαδήποτε κατάσταση να είμαι αυτάρκης με όσα ο Θεός με χαρίζει; Μήπως ήμαστε θύματα των περιστάσεων μας;Καθορίζουν οι περιστάσεις την ευτυχία μας; Πόσες φορές δεν έχεις επιθυμήσει ή προσευχηθεί ο Θεός να άλλαζε τις περιστάσεις της ζωής σου; Τόσοι και τόσοι άνθρωποι, θεωρούν ότι θα ήταν πιο ευτυχισμένοι και ολοκληρωμένοι, εφόσον οι συνθήκες της ζωής τους ήταν διαφορετικές. Πολλοί πιστοί πιστεύουν ακριβώς το ίδιο. Ακόμη και όταν χάνουμε τον έλεγχο, θεωρούμε ότι οι άλλοι μας αναγκάζουν να συμπεριφερθούμε με αυτόν τον τρόπο. Πόσες φορές δεν έχουμε πιστέψει ότι εάν οι γονείς δεν ήταν αυτοί που ήταν δεν θα είχαμε αναπτύξει κάποιες αρνητικές ή προβληματικές συμπεριφορές. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι θύματα των περιστάσεων τους. Οι περιστάσεις μας επηρεάζουν, αλλά με τη δύναμη του Θεού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις περιστάσεις προκειμένου να πλησιάσουμε τον Θεό και να τον εμπιστευτούμε περισσότερο. Κάθε περίσταση αποτελεί μία πρόκληση, διότι ανάλογα με το πώς θα την χειριστούμε θα πλησιάσουμε περισσότερο ή θα απομακρυνθούμε από τον Θεό.
Όλοι για έναν και ένας για όλους
Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017
Διάρκεια: 24 λεπτά 34 δευτερ.
Το βασικό σύνθημα του ιστορικού μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά ήταν ένας για όλους και όλοι για έναν. Επειδή ένας πέθανε για όλους, ο Κύριος Ιησούς Χριστός για όλους τους πιστούς, όχι μόνο σωζόμαστε, αλλά και ανήκουμε πλέον στην αιώνια πνευματική οικογένεια του Θεού, ακολουθώντας το πρόσταγμα του Αρχιστράτηγου Ιησού Χριστού και αναπτύσσοντας ουσιαστικές σχέσεις αγάπης με τους άλλους. Η ζωή των πιστών δεν μπορεί να μεταμορφωθεί εφόσον δεν αντιληφθούμε ότι ο Θεός δεν θέλει μόνο να μας σώσει, αλλά να μεταμορφώσει και τις σχέσεις μας με τους άλλους.
Ξεπερνώντας τις εκκλησιαστικές ενοχές
Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017
Περικοπή:Ρωμαίους 2:14-16
Διάρκεια: 34 λεπτά 14 δευτερ.
Οι πιστοί Χριστιανοί πολλές φορές έχουν ενοχές, αναφορικά με τη πίστη και τη σωστή τήρηση των τελετουργικών τύπων. Ο Χριστός δεν ήρθε προκειμένου να μας οδηγήσει από την σκλαβιά της αμαρτίας στη σκλαβία της θρησκείας και των ανούσιων εκκλησιαστικών κανόνων, που συνήθως αντί να μας οδηγούν πιο κοντά στον Θεό, μας απομακρύνουν από αυτόν. Ο Χριστός θέλει να κάψουμε τις ενοχές μας στη φωτιά του εσταυρωμένου και αναστημένου Χριστού.
Tα διαφορετικά είδη ενοχών
Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017
Διάρκεια: 34 λεπτά 44 δευτερ.
Είναι πολύ σημαντικό να διαχωρίσουμε τις πραγματικές από τις κίβδηλες ενοχές, τις αντικειμενικές από τις υποκειμενικές ενοχές, τις ενοχές που φέρνει ο Θεός στη ζωή μας προκειμένου να μετανοήσουμε, τις ενοχές με τις οποίες οι ίδιοι φορτώνουμε τους εαυτούς μας και τις ενοχές που ο διάβολος φέρνει στη ζωή μας, προκειμένου να μας αφοπλίσει, αποδυναμώσει και απομονώσει πνευματικά. Με τη βοήθεια και καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε κατά πόσον μία ενοχή είναι χρήσιμη ή όχι και προέρχεται από τον Θεό ή τον διάβολο. Στο σημερινό κήρυγμα αναλύουμε πώς μπορούμε να μην επιτρέψουμε στον εχθρό της ψυχής μας να μας σκλαβώνει με ενοχές, αλλά να επιτρέψουμε στο Θεό να μας ελευθερώσει από τις ενοχές, ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε την εν Χριστώ ζωή.
Ο Χριστός πέθανε και για τις ενοχές μας
Κυριακή, 28 Μαίου 2017
Περικοπή:Εβραίους 9:11-14
Διάρκεια: 34 λεπτά 12 δευτερ.
Ο Χριστός πέθανε όχι μόνο για τις αμαρτίες μας, αλλά ενσαρκώθηκε, πέθανε και αναστήθηκε για να πληρώσει την ποινή των ενοχών μας και να μας απαλλάξει από τις ενοχές, προκειμένου να μεταμορφώσει τη ζωή μας και να μας βοηθήσει να μοιάσουμε περισσότερο στον Χριστό. Ο Χριστός πλήρωσε την ποινή της ενοχής μας, ώστε να παρουσιαστούμε εάν ήμαστε ενωμένοι μαζί Του, δίκαιοι, άγιοι, τέλειοι, δίκαιοι και αθώοι, ενώ στην καθημερινότητα μας ενώπιον του Θεού ήμαστε αμαρτωλοί, ατελείς, άδικοι και ένοχοι. Παρ΄όλα αυτά όμως εμείς συνεχίζουμε να κουβαλάμε στις καρδιές μας βουνά ενοχών για ζητήματα, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ο ίδιος ο Θεός μας έχει συγχωρήσει. Προκειμένου να απαλλαχτούμε από τις ενοχές, πρέπει με βάση τον αιώνιο και αλάθητο Λόγο του Θεού να αντιληφθούμε πώς ο Θεός αντιμετωπίζει τις αμαρτίες μας και να συνειδητοποιήσουμε τους λόγους για τους οποίους μας σώζει και δικαιώνει.
Οι ενοχές και η χάρη του Θεού
Κυριακή, 21 Μαίου 2017
Διάρκεια: 30 λεπτά 32 δευτερ.
Oι ενοχές αποτελούν ένα δίκοπο μαχαίρι. Οι ενοχές μπορούν να μας κινητοποιήσουν ή μπορούν να μας καταστρέψουν. Πρέπει να ήμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούμε το εργαλείο των ενοχών, ενθυμούμενοι ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους άλλους και ότι οι ενοχές δεν μπορούν να μεταμορφώσουν τις ζωές μας. Οι ζωές μας μεταμορφώνονται από τη χάρη του Θεού.
Το άγχος των μητέρων
Κυριακή, 14 Μαίου 2017
Περικοπή:Ψαλμοί 37:3-7
Διάρκεια: 30 λεπτά 56 δευτερ.
Επ΄ευκαιρίας της γιορτής της μητέρας, αναλύουμε πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε το άγχος, εμπιστευόμενοι τον Θεό. Στο μήνυμα εστιάζουμε ιδιαίτερα στα ζητήματα που αγχώνουν τις μαμάδες
Η διαχείριση της οργής
Κυριακή, 07 Μαίου 2017
Περικοπή:Εφεσίους 4:31-32
Διάρκεια: 33 λεπτά 39 δευτερ.
Όταν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις αντιδράσεις και τα αποτελέσματα της οργής μας, τότε δεν μπορούμε να βιώσουμε αύξηση και ολοκλήρωση. Στο σημερινό κήρυγμα μελετούμε προς ποιους συνήθως απευθύνεται η οργή μας, καθώς και το πώς να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τόσο τα δικά μας συναισθήματα οργής, όσο και των άλλων.
Όταν οργιζόμαστε, ας μην αμαρτάνουμε
Κυριακή, 30 Απριλίου 2017
Περικοπή:Εφεσίους 4:25-26
Διάρκεια: 32 λεπτά 23 δευτερ.
Ποια είναι η τελευταία φορά που οργίστηκες και είπες ή έκανες κάτι που μετάνιωσες οικτρά, στη συνέχεια ζήτησες συγχώρεση από τον Θεό και υποσχέθηκες στον εαυτό σου ότι δεν θα χάσεις τον έλεγχο όταν οργιστείς, αλλά σύντομα, είπες και έκανες πράγματα για τα οποία ντρέπεσαι; Η οργή προκαλεί αναστάτωση στη ζωή μας, στις σχέσεις με τους ανθρώπους, τον εαυτό μας και τον Θεό. Μας αναστατώνει και αφαιρεί ειρήνη και χαρά από τη ζωή μας. Η ευερεθιστότητα αποτελεί εμπόδιο ανάπτυξης και διατήρησης καλών σχέσεων, τόσο μέσα στην οικογένεια, όσο και μέσα στην εκκλησία και το- εργασιακό περιβάλλον, αλλά και στην κοινωνική προσαρμογή. Ένα άτομο που κατακλύζεται από αισθήματα θυμού και οργής χωρίς αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισής τους δεν μπορεί να επιτρέψει στον Θεό να μεταμορφώσει τη ζωή του, ούτε αγαπά τον πλησίον του ως σεαυτόν. Παράλληλα, ένα άτομο που δεν μπορεί να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στη δυνατότητα έκφρασης και στον έλεγχο της επιθετικότητάς του, δεν έχει εσωτερική αλλά και εξωτερική ισορροπία στη ζωή του. Στο κήρυγμα αυτό εξετάζουμε εάν η οργή είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας, ορίζουμε την οργή και τον θυμό, αναλύουμε πότε οργιζόμαστε χωρίς να αμαρτάνουμε, εξηγούμε τους βασικούς λόγους για τους οποίους οργιζόμαστε, μιλούμε για το τι να κάνουμε όταν πρόκειται να εκραγούμε και εξηγούμε πώς να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και τα συναισθήματα οργής που μας πλημμυρίζουν.
Μην ακολουθήσεις τη καρδιά σου
Κυριακή, 23 Απριλίου 2017
Διάρκεια: 29 λεπτά 30 δευτερ.
Ένα από τα βασικά motto, συνθήματα της εποχής είναι το εξής: Ακολούθησε την καρδιά σου, ξέρει τον δρόμο, Είναι έντονη η προτροπή, στις ταινίες, τα τραγούδια και στην κουλτούρα της εποχής μας: "ακολούθησε την καρδιά σου ή τα όνειρά σου για να πετύχεις". Ο Χριστός όμως δίδαξε ότι είναι επικίνδυνο και ανόητο να ακολουθήσουμε τυφλά τη καρδιά μας, επειδή η καρδιά μας είναι σύμφωνα με την Αγία Γραφή γεμάτη κακία, αφροσύνη, απατηλή υπέρ πάντα και σφόδρα διεφθαρμένη.
Οι αποδείξεις και η σημασία της ανάστασης του Χριστού
Κυριακή, 16 Απριλίου 2017
Διάρκεια: 28 λεπτά 57 δευτερ.
Αναστήθηκε όντως ο Χριστός; Πώς μπορούμε να ήμαστε σίγουροι ότι ο Χριστός όντως νίκησε τον θάνατο; Αν όντως αναστήθηκε τι αλλάζει για εμάς;
Η ευθύνη της εκκλησίας προς τους πρεσβυτέρους
Κυριακή, 09 Απριλίου 2017
Περικοπή:Τίτον 1:5-9
Διάρκεια: 25 λεπτά 18 δευτερ.
Το έργο του Θεού, η βασιλεία του Θεού είναι το πιο σημαντικό έργο στη γη, επειδή ο Θεός εργάζεται μέσω της Εκκλησίας Του για να σώσει ψυχές και να δοξάσει το Άγιο Όνομά Του.Τι πρέπει λοιπόν, να περιμένουν οι πρεσβύτεροι από την Εκκλησία; Ή ποιο σωστά τι περιμένει ο Θεός από την Εκκλησία προς τους Πρεσβύτερους. Ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά της Εκκλησίας προς αυτούς που την υπηρετούν; Αφορμή για το κήρυγμα αυτό υπήρξε η εκλογή για ανάδειξη νέου σώματος πρεσβυτέρων και διακόνων που έλαβε χώρα στην ΕΕΕ Νίκαιας, αμέσως μετά την πρωινή λατρεία.
Αιχμαλωτίζοντας τα συναισθήματα μας
Κυριακή, 02 Απριλίου 2017
Διάρκεια: 29 λεπτά 11 δευτερ.
O Θεός θέλει να μεταμορφώσει τη ζωή μας, δεν θέλει μόνο να μας σώσει. Ο Θεός δεν θέλει να καταπιέσει τα συναισθήματα μας, αντίθετα θέλει να απελευθερώσει τα συναισθήματα μας και να τα αιχμαλωτίσει στην υπακοή του Χριστού.
Πώς να ελέγξουμε τα συναισθήματα μας;
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017
Διάρκεια: 24 λεπτά 57 δευτερ.
Κάποιες φορές πρέπει να φρενάρουμε με πρακτικούς τρόπους τα αρνητικά συναισθήματά μας και να μην τα αφήνουμε να ελέγχουν τη ζωή μας, ώστε να μην πληγώνουμε και πληγωνόμαστε. Όταν λέμε ότι καλούμαστε να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας δε σημαίνει ότι καλούμαστε να καταπνίγουμε τα συναισθήματά μας. Είναι σημαντικό να εκφράζουμε το πώς νιώθουμε, χωρίς όμως να χάνουμε τον έλεγχο του εαυτού μας και της κατάστασης.Καλούμαστε να ανακαλύψουμε μία δίοδο για να αποφορτιτιζόμαστε από τα αρνητικά σας συναισθήματα. Υπάρχουν δύο βήματα και μία προϋπόθεση που μπορούν να μας βοηθήσουν να κυριαρχήσουμε πάνω στα συναισθήματα μας.
Καλούμαστε να βασίζουμε τις ζωές μας στον Λόγο του Θεού και όχι στα συναισθήματα μας
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017
Διάρκεια: 23 λεπτά 55 δευτερ.
Στη διαδικασία μεταμόρφωσης του Θεού στη ζωή μας, υπάρχει ένα ζήτημα που έχει μία δραματική επίπτωση στην διαδικασία μεταμόρφωσης. Ένα ζήτημα που εν πολλοίς μπορεί να επηρεάσει την αποτυχία ή επιτυχία μας. Το ζήτημα αυτό είναι η μάχη ανάμεσα στις επιθυμίες και τα συναισθήματα μας και τις εντολές του Θεού. Έχουμε καθημερινά την επιλογή να επιλέξουμε. Είτε να κάνουμε αυτό που νιώθουμε ή αυτό που ο Θεός θέλει.
O έλεγχος των συναισθημάτων μας
Κυριακή, 05 Μαρτίου 2017
Διάρκεια: 25 λεπτά 17 δευτερ.
Ποιος δεν έχει πει ή δεν έχει κάνει πράγματα σε συναισθηματικά έντονες στιγμές, που αργότερα τα έχει μετανιώσει; H αλήθεια είναι πως δεν ήμαστε καλοί στο να διαχειριζόμαστε όχι μόνο τα δικά μας συναισθήματα, αλλά και τα συναισθήματα των άλλων. Υπάρχει τρόπος να μπορεί κανείς να αισθάνεται όλη τη γκάμα των συναισθημάτων χωρίς όμως να άγεται και να φέρεται από αυτά, και χωρίς να αντιδρά με υπερβολικό τρόπο που στη συνέχεια του γυρίζει μπούμερανγκ; Το κλειδί έγκειται στο ποιος τελικά έχει τον έλεγχο των συναισθημάτων μας.
Ο Χριστός σε καταλαβαίνει απόλυτα
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017
Διάρκεια: 27 λεπτά 20 δευτερ.
Πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κάποιος που να μας κατανοεί πραγματικά; Χρειαζόμαστε κάποιον με τον οποίο μπορούμε να ταυτιστούμε απόλυτα. Αυτός ο κάποιος είναι ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος όντας Θεός, αλλά και άνθρωπος, δεν έλαβε μόνο την ανθρώπινη σάρκα, αλλά και τα συναισθήματα μας. Βίωσε ό,τι βιώνουμε και εμείς, δίχως όμως ποτέ να λυγίσει και αμαρτήσει.
Η σημασία της διαχείρισης των συναισθημάτων μας
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017
Διάρκεια: 26 λεπτά 32 δευτερ.
Τι ρόλο πρέπει να διαδραματίζουν τα συναισθήματα στην πνευματική μας πορεία; Πρέπει να τα αγνοούμε ή να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας; Δεν μπορούμε να μεταμορφώσουμε τις ζωές μας, εάν δεν μεταμορφώσουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας. Η σωστή διαχείριση των συναισθημάτων μας αποτελεί το κλειδί στην πνευματική μας πορεία. Εάν αγαπούμε τον Χριστό, πρέπει να πορευόμαστε με βάση το θέλημα του Θεού και τον αιώνιο και αλάθητο Λόγο του Θεού και όχι με βάση το πώς αισθανόμαστε.
Η αιώνια σημασία της σωστής διαχείρισης των οικονομικών
Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017
Διάρκεια: 34 λεπτά 16 δευτερ.
O Xριστός στη παραβολή του άδικου διαχειριστή, μας λέει τι να μην κάνουμε με τα χρήματα μας και τι πρέπει να θυμόμαστε. Η σωστή διαχείριση των οικονομικών μας επηρεάζει τις ευλογίες του Θεού τόσο σε αυτή τη ζωή, όσο και στην επόμενη. Εμείς καλούμαστε να θησαυρίζουμε για τους εαυτούς μας θησαυρούς στον ουρανό επενδύοντας στην αιώνια βασιλεία του Χριστού και να ήμαστε αξιόπιστοι διαχειριστές όλων όσων μας έχει εμπιστευτεί.
Eπενδύοντας στην αιώνια βασιλεία του Θεού
Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2017
Mία από τις πλέον ενδιαφέρουσες, δύσκολες παραβολές του Ιησού Χριστού είναι η παραβολή του άδικου διαχειριστή. Αυτή είναι και η πιο παρεξηγημένη παραβολή του Χριστού, επειδή σε αυτή εκ πρώτης όψεως ο Χριστός φαίνεται να θαυμάζει την ανηθικότητα του άδικου διαχειριστή. Ιδιαίτερα στο εδάφιο 9 ο Χριστός μας καλεί να κάνουμε φίλους ακόμη και από τα χρήματα της αδικίας. Τι εννοεί ο Χριστός και πώς καλούμαστε να ερμηνεύσουμε και εφαρμόσουμε την παραβολή αυτή στη ζωή μας; Ο Χριστός μας καλεί μέσα από αυτή την παραβολή να μεταμορφώσουμε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε και χρησιμοποιούμε τα χρήματα που μας έχει εμπιστευτεί.
Λειτουργώντας με προνοητικότητα
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017
Διάρκεια: 28 λεπτά 56 δευτερ.
Οι Χριστιανοί καλούμαστε να λειτουργούμε με προνοητικότητα. Καλούμαστε να προλαμβάνουμε και όχι να θεραπεύουμε. Καλούμαστε να ήμαστε άνθρωποι που απολαμβάνουμε το σήμερα δίχως όμως να καταστρέφουμε το αύριο.
Ο Λόγος του Θεού ανακαινίζει τον νου μας
Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017
H μελέτη της Αγίας Γραφής οδηγεί στην αλλαγή του τρόπου σκέψης μας και η αλλαγή του τρόπου σκέψης μας οδηγεί στην αλλαγή του τρόπου δράσης μας. Όσο πιο πολύ θρέφω την ψυχή μου με τον Χριστό, τόσο περισσότερο ο Χριστός αλλάζει τον τρόπο που σκέφτομαι και ενεργώ.
Η δύναμη της θετικής Χριστοκεντρικής Βιβλικής σκέψης
Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017
Διάρκεια: 33 λεπτά 51 δευτερ.
Εάν θέλουμε να μεταμορφώσουμε τις ζωές μας, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Πρέπει να προσέχουμε τι σκεφτόμαστε, επειδή η ζωή μας σε ένα μεγάλο βαθμό διαμορφώνεται και καθορίζεται από τις σκέψεις μας. Όσο πιο πολύ σκεφτόμαστε τον Χριστό, τόσο περισσότερο θα βασιλεύει η αισιοδοξία, η θετική σκέψη, η ελπίδα και η εστίαση μας στην αιωνιότητα, επειδή το ευαγγέλιο περιλαμβάνει στον πυρήνα του μηνύματος καλά νέα. Για να αλλάξουμε λοιπόν τις ζωές μας πρέπει να ζητήσουμε από τον Θεό να αλλάξει όχι μόνο τις πράξεις μας, αλλά και τις σκέψεις μας. Επειδή γινόμαστε ότι σκεφτόμαστε, ας επιτρέψουμε στον Θεό να καθορίζει τις σκέψεις και τις ζωές μας.
Η σημασία της σκέψης
Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2017
Διάρκεια: 30 λεπτά 19 δευτερ.
Ως ένα βαθμό, ήμαστε ότι σκεφτόμαστε και γινόμαστε ότι. Οι σκέψεις μας, μας επηρεάζουν καθοριστικά. Επηρεάζουν το πώς βλέπουμε και προσεγγίζουμε τον Θεό, τον εαυτό μας, τους άλλους και τον κόσμο γύρω μας, αλλά και τα γεγονότα και τις περιστάσεις της ζωής μας. Προκειμένου να αναπτύξουμε ένα υγιή πνευματικό τρόπο σκέψης πρέπει να επιτρέψουμε στον Θεό να κυριαρχήσει στις σκέψεις μας. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας, εάν δεν αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Πολύ συχνά εστιάζουμε στον τρόπο που δρούμε. Δεν μπορούμε όμως να αλλάξουμε τις πράξεις μας, εάν δεν αλλάξουμε τις σκέψεις μας