Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Ο αναλλοίωτος Θεός
Ο αναλλοίωτος Θεός

Ζούμε μια καθημερινή αλλαγή. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια η ζωή των Ελλήνων έχει αλλάξει σημαντικά, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Οι καταστάσεις αλλάζουν, το περιβάλλον αλλάζει, αλλά και εμείς οι άνθρωποι αλλάζουμε. Γεννιόμαστε, μεγαλώνουμε, γελάμε, κλαίμε, μαθαίνουμε, κάνουμε λάθη, διορθωνόμαστε, αλλάζουμε, γινόμαστε ή θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, ωριμότεροι, ηθικότεροι και εξυπνότεροι. Σε μία εποχή όπου τα πάντα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή, υπάρχει κάποιος που δεν αλλάζει ποτέ, που είναι αναλλοίωτος, η μόνη σταθερά σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Ο Θεός ποτέ δεν αλλάζει, αλλά μένει αναλλοίωτος σε όλα του. Για αυτό και μπορούμε να Του εμπιστευτούμε τις ζωές μας.

 

 

Κηρύγματα αυτής της σειράς
Η σταθερή παράμετρος της ζωής μας
Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
Διάρκεια: 26 λεπτά 16 δευτερ.
Ο Έλληνας προσωκρατικός φιλόσοφος Ηράκλειτος ο Εφέσιος δίδαξε: «Τα πάντα ρει, πάντα χωρεί και ουδέν μένει». Ο ίδιος δεν πίστευε ότι οι πάντες και τα πάντα μεταβάλλονται, αλλά επέμενε στη σύνδεση των μεταβολών με σταθερές παραμέτρους. O Θεός είναι η μόνη απόλυτη σταθερά. Ιδιαίτερα για τους πιστούς ο Θεός έχει μία σειρά από υποσχέσεις που ισχύουν στους αιώνες των αιώνων και αναφέρονται στο κήρυγμα αυτό, ώστε να τονωθούμε και να διαλυθούν τα όποια πνευματικά σύννεφα της ανασφάλειας.
Ο ανάλλαχτος Θεός της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης
Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017
Διάρκεια: 26 λεπτά 19 δευτερ.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι Θεός οργής, ενώ ο Θεός της Καινής, είναι Θεός αγάπης. Πολλοί θεωρούν ότι ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι εκδικητικός, βίαιος, σκληρός που έκανε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας καθώς προέβη σε μία σειρά από εθνοκαθάρσεις. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι αληθές, καθώς μία σοβαρή μελέτη της Αγίας Γραφής αποκαλύπτει ότι ο Θεός δεν είναι διαφορετικές στις δύο Διαθήκες της Αγίας Γραφής. Ο Θεός είναι ανάλλαχτος στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη. Στο κήρυγμα αυτό αναλύουμε ότι ο Θεός της Βίβλου τόσο στην Παλαιά, όσο και στην Καινή Διαθήκη δεν είναι μόνο Θεός αγάπης, ελέους και χάρης, αλλά και Θεός άγιας δικαιοσύνης και ζηλοτυπίας και δίκαιης οργής και κρίσης απέναντι στο κακό, το οποίο αν και ανθεκτικό δεν είναι αιώνιο, αν και δυνατό δεν είναι παντοδύναμο. Παράλληλα, αποδεικνύουμε ότι οι εικόνες της δίκαιης κρίσης και οργής, αλλά και ότι ο Θεός είναι πονετικός, γενναιόδωρος, μακρόθυμος, πολυέλεος και στην Παλαιά Διαθήκη, καθώς συγχωρεί ξανά και ξανά την πνευματική πορνεία του λαού Ισραήλ.
Η αιώνια αγάπη του Θεού
Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2017
Περικοπή:Ψαλμοί 136:1-26
Διάρκεια: 25 λεπτά 13 δευτερ.
Σε αντίθεση με την ανθρώπινη αγάπη που είναι πρόσκαιρη, παροδική, εφήμερη, μεταβαλλόμενη και αβέβαιη, η αγάπη του Θεού είναι αιώνια. Ο Θεός μας αγαπά με μία σφοδρή αγάπη, που βασίζεται στο γεγονός ότι είναι πολυέλεος, πονετικός, γενναιόδωρος και σπλαχνικός. Η αγάπη Του για εμάς δεν βασίζεται στις πράξεις μας ή στο γεγονός ότι ήμαστε αξιαγάπητοι, αλλά στην αναλλοίωτη φύση του χαρακτήρα Του.
Ο αναλλοίωτος Xριστός
Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017
Περικοπή:Φιλήμονα 13:8
Διάρκεια: 23 λεπτά 21 δευτερ.
Ο Ιησούς Χριστός είναι η απόλυτη σταθερά σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο. Τα πάντα γύρω μας αλλάζουν, ο Θεός όμως μένει ανάλλαχτος. Για αυτό και μπορούμε να Τον εμπιστευτούμε, αλλά και να βασίσουμε τις ζωές μας πάνω Του.