Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Mόνο η πίστη στον Χριστό
Mόνο η πίστη στον Χριστό

Πώς σώζονται οι αμαρτωλοί άνθρωποι; Η απάντηση της Αγίας Γραφής είναι μόνο διά πίστεως. Η σωτηρία, αποδοχή και δικαίωση από τον Θεό δεν επιτυγχάνεται με ανθρώπινες προσπάθειες, ούτε αποτελεί επιβράβευση των ανθρώπινων επιτευγμάτων και καλών πράξεων. Είναι η πίστη, δηλαδή η εμπιστοσύνη του ανθρώπου στο έργο και το πρόσωπο του Χριστού, που αποτελεί το δρόμο και το μέσο της σωτηρίας. Το δόγμα της δικαίωσης διά της πίστεως αποτελεί το διακριτικό στοιχείο και την αιχμή του θεολογικού δόρατος για την Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία, καθώς αποτελεί τη βασικότερη ίσως διαφορά της με τις υπόλοιπες Χριστιανικές εκκλησίες και ομολογίες.

Κηρύγματα αυτής της σειράς
H πίστη που σώζει
Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017
Διάρκεια: 24 λεπτά 4 δευτερ.
Αρκεί να πιστεύω για να σωθώ; Μπορεί να έχω ακλόνητη πίστη και να μην σωθώ; Πώς μπορώ να είμαι βέβαιος ότι η πίστη μου είναι αρκετή προκειμένου να με οδηγήσει στην αιώνια παρουσία του Θεού; Στο κήρυγμα αυτό αναλύουμε τις λανθασμένες θεωρήσεις και αντιλήψεις που υπάρχουν για την πίστη και προσδιορίζουμε τα τρία βασικά συστατικά της σώζουσας πίστης.
Η διωκόμενη εκκλησία
Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2017
Διάρκεια: 28 λεπτά 20 δευτερ.
Η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στη Διωκόμενη Εκκλησία. Οι αναφορές δείχνουν ότι περίπου 200 εκατομμύρια χριστιανοί σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν από σωματική βία, σύλληψη, βασανιστήρια, ακόμη και θάνατο απλώς και μόνο επειδή ζουν και εξασκούν μια πίστη που δεν είναι αποδεκτή από τους ηγέτες σε εκείνο το μέρος του κόσμου. Ένας Χριστιανός πεθαίνει κάθε ώρα επειδή πιστεύει στον Χριστό. Εμείς καλούμαστε να θυμόμαστε έξι αλήθειες που αναλύονται στο κήρυγμα αναφορικά με την διωκόμενη εκκλησία.
Η θρησκευτική μεταρρύθμιση του Λουθήρου και το δόγμα της δικαίωσης διά της πίστεως
Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017
Διάρκεια: 27 λεπτά 24 δευτερ.
Tι είναι αυτό που κάνει τον Λούθηρο τόσο σημαντικό ώστε 500 χρόνια μετά την θυροκόλληση των 95 θέσεων του στο πανεπιστημιακό ναό της Βιτεμβέργης, να εορτάζεται η θρησκευτική μεταρρύθμιση σε όλο το Δυτικό κόσμο; Η καρδιά και ο πυρήνας της θεολογίας του Λουθήρου ήταν η επιστροφή στο βασικό δόγμα του ευαγγελίου του Ιησού Χριστού, το δόγμα της δικαίωσης, της αθώωσης μας δηλαδή μπροστά στον Θεό ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ανεξαρτήτως έργων. Αυτό το διαχρονικό μήνυμα ακόμη και σήμερα δοκιμάζεται, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι το έργο του Χριστού στο σταυρό δεν είναι αρκετό και πρέπει και εκείνοι να κάνουν καλά έργα και καλές πράξεις προκειμένου να διατηρήσουν τη σωτηρία τους ή να γίνουν άξιοι της σωτηρίας τους.