Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
H Mεγάλη Αποστολή
H Mεγάλη Αποστολή

Ο Ιησούς Χριστός έδωσε στην εκκλησία την Μεγάλη Αποστολή, με την οποία οι πιστοί έχουν το προνόμιο, αλλά και την ευθύνη να μοιραστούν την ομορφιά και χαρά  του ευαγγελίου με τους ανθρώπους γύρω τους. Στον ουρανό μπορούμε να υπηρετούμε με τέλεια κίνητρα και να δοξάζουμε τον Θεό εν πνεύματι και αληθεία, αλλά δεν μπορούμε να οδηγήσουμε στον Χριστό όσους δεν Τον αγαπούν. Η αποστολή των πιστών είναι ότι σημαντικότερο μπορούμε να κάνουμε σε αυτή τη ζωή, επειδή επηρεάζει τον αιώνιο προορισμό των ανθρώπων.

 

 

Κηρύγματα αυτής της σειράς
Υπηρέτησε την Μεγάλη Αποστολή
Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018
Διάρκεια: 24 λεπτά 51 δευτερ.
Ο Θεός επιθυμεί να μην προσευχόμαστε μόνο για τις δικές μας ανάγκες και να κρατήσουμε τους πιστούς από τον Παράδεισο. Ο Θεός δεν θέλει να ξοδέψουμε το υπόλοιπο της ζωής μας μαδώντας την μαργαρίτα προσπαθώντας να σωθούμε ή να κερδίσουμε την αποδοχή και εύνοια του Θεού. Ο Θεός δεν θέλει η πνευματικότητα μας να αφορά το εξής ερώτημα: Πώς μπορεί ο Θεός να κάνει την ζωή μου πιο άνετη και ευτυχισμένη; Ο Θεός καλεί όλους τους πιστούς να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη υπόθεση της ιστορίας: την οικοδόμηση της πνευματικής Του οικογένειας στην αιωνιότητα.
Xτίζοντας γέφυρες με την αιωνιότητα
Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018
Διάρκεια: 34 λεπτά 22 δευτερ.
Υπάρχουνε πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να πλησιάσουμε τους άλλους και να συμμεριστούμε τα καλά νέα του ευαγγελίου. Εμείς καλούμαστε να βρούμε ποιος τρόπος ταιριάζει σε εμάς.Πολλές φορές τίθεται το ερώτημα ποιος είναι ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος προσέγγισης όσων δεν αγαπούν τον Θεό; Ως εκκλησία καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε όλους τους δυνατούς τρόπους, τόσο τον συλλογικό, όσο και τον προσωπικό ευαγγελισμό. Στην Γραφή περιγράφονται πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να χτίσουμε γέφυρες προς την αιωνιότητα. Στο κήρυγμα αυτό μελετούμε 7 από αυτούς, εξετάζοντας τα δυνατά και αδύνατα σημεία κάθε μεθόδου.
Μεταδίδοντας το μήνυμα της ελπίδας
Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018
Διάρκεια: 32 λεπτά 1 sec
Ο Χριστός επιθυμεί ο καθένας από τους πιστούς να μοιραστεί το τι έχει κάνει ο Θεός στη ζωή του με τους άλλους. Ο κάθε πιστός έχει μία ξεχωριστή αποστολή, να μιλήσει στους άλλους για την αγάπη του Θεού και να τους δείξει αυτή την αγάπη με πρακτικούς τρόπους.