Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Τάσο Μαρκουλιδάκη
Role: Ποιμένας ΕΕΕ Νικαίας

Ο ποιμένας της εκκλησίας Νικαίας είναι ο Τάσος Μαρκουλιδάκης. Ο Τάσος σπούδασε Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην ΑΣΟΕΕ. Αμέσως μετά το τέλος των προπτυχιακών του σπουδών,  μετέβη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού όπου σπούδασε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Διοίκηση επιχειρήσεων (ΜasterinBusinessAdministration) στο CaliforniaLutheranUniversity, στη δυτική όχθη των ΗΠΑ, στην πολιτεία της Καλιφόρνιας. Στην συνέχεια εργάστηκε στην Καλιφόρνια κατά την διάρκεια και μετά το πέρας των σπουδών του εργάστηκα ως υπεύθυνος δημιουργίας και διατήρησης βάσης δημογραφικών δεδομένων της Ventura County για τα πανεπιστήμια California Lutheran University και UCLA, ως μάρκετινγκ Μάνατζερ σε εταιρεία υπηρεσιών μετάφρασης και σε εταιρεία λογισμικού για εταιρείες real estate. Παράλληλα εργάστηκε και ως σύμβουλος (consultant) για ερευνητική εταιρεία ηλιακής ενέργειας. Στην συνέχεια μετέβη στην Βοστώνη όπου σπούδασε στο Θεολογικό σεμινάριο Gordon-Conwell. Από εκεί, αποφοίτησε με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Θεολογία (Master of Divinity). Κατά την διάρκεια της τριετούς παρουσίας του στην Βοστώνη  εργάστηκε ως εργάτης νεολαίας στην Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Βοστώνης. Το 2009 ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία. Aπό τον Οκτώβριο του 2009 υπηρετεί ως ποιμένας στην Ε.Ε.Ε. Νικαίας. Τον Ιούνιο του 2010 νυμφεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Γεωργία.

Τελευταία κηρύγματα του Τάσο Μαρκουλιδάκη
Αντιμετωπίζοντας τον πόνο
Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017
Διάρκεια: 27 λεπτά 14 δευτερ.
Αναφορικά με τη διαχείριση του πόνου μας έχουμε τρεις επιλογές. Μπορούμε να ζητήσουμε από τον Θεό να μας απαλλάξει από τον πόνο, μπορούμε να ζητήσουμε από τον Θεό να αντέξουμε τον πόνο ή μπορούμε να ζητήσουμε από τον Θεό να αξιοποιήσει τον πόνο προκειμένου να μορφωθεί στον χαρακτήρα μας ο Χριστός. Εμείς θέλουμε ο Θεός να αλλάζει τις περιστάσεις μας, αλλά ο Θεός πρωτίστως επιθυμεί να αλλάζει εμάς.
Υπακοή ανεξαρτήτως περιστάσεων
Κυριακή, 09 Ιουλίου 2017
Οι περιστάσεις της ζωής μας επηρεάζουν, αλλά δεν πρέπει να καθορίζουν τη ζωή μας. Οι δύσκολες περιστάσεις αποκαλύπτουν τον πραγματικό μας εαυτό και το επίπεδο της πίστης και εμπιστοσύνης μας στον Θεό.
Η αυτάρκεια του Απόστολου Παύλου σε κάθε περίσταση
Κυριακή, 02 Ιουλίου 2017
Διάρκεια: 30 λεπτά 11 δευτερ.
Μπορούμε κάθε φορά σε οποιαδήποτε κατάσταση να είμαι αυτάρκης με όσα ο Θεός με χαρίζει; Μήπως ήμαστε θύματα των περιστάσεων μας;Καθορίζουν οι περιστάσεις την ευτυχία μας; Πόσες φορές δεν έχεις επιθυμήσει ή προσευχηθεί ο Θεός να άλλαζε τις περιστάσεις της ζωής σου; Τόσοι και τόσοι άνθρωποι, θεωρούν ότι θα ήταν πιο ευτυχισμένοι και ολοκληρωμένοι, εφόσον οι συνθήκες της ζωής τους ήταν διαφορετικές. Πολλοί πιστοί πιστεύουν ακριβώς το ίδιο. Ακόμη και όταν χάνουμε τον έλεγχο, θεωρούμε ότι οι άλλοι μας αναγκάζουν να συμπεριφερθούμε με αυτόν τον τρόπο. Πόσες φορές δεν έχουμε πιστέψει ότι εάν οι γονείς δεν ήταν αυτοί που ήταν δεν θα είχαμε αναπτύξει κάποιες αρνητικές ή προβληματικές συμπεριφορές. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι θύματα των περιστάσεων τους. Οι περιστάσεις μας επηρεάζουν, αλλά με τη δύναμη του Θεού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις περιστάσεις προκειμένου να πλησιάσουμε τον Θεό και να τον εμπιστευτούμε περισσότερο. Κάθε περίσταση αποτελεί μία πρόκληση, διότι ανάλογα με το πώς θα την χειριστούμε θα πλησιάσουμε περισσότερο ή θα απομακρυνθούμε από τον Θεό.
Όλοι για έναν και ένας για όλους
Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017
Διάρκεια: 24 λεπτά 34 δευτερ.
Το βασικό σύνθημα του ιστορικού μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά ήταν ένας για όλους και όλοι για έναν. Επειδή ένας πέθανε για όλους, ο Κύριος Ιησούς Χριστός για όλους τους πιστούς, όχι μόνο σωζόμαστε, αλλά και ανήκουμε πλέον στην αιώνια πνευματική οικογένεια του Θεού, ακολουθώντας το πρόσταγμα του Αρχιστράτηγου Ιησού Χριστού και αναπτύσσοντας ουσιαστικές σχέσεις αγάπης με τους άλλους. Η ζωή των πιστών δεν μπορεί να μεταμορφωθεί εφόσον δεν αντιληφθούμε ότι ο Θεός δεν θέλει μόνο να μας σώσει, αλλά να μεταμορφώσει και τις σχέσεις μας με τους άλλους.
Ξεπερνώντας τις εκκλησιαστικές ενοχές
Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017
Περικοπή:Ρωμαίους 2:14-16
Διάρκεια: 34 λεπτά 14 δευτερ.
Οι πιστοί Χριστιανοί πολλές φορές έχουν ενοχές, αναφορικά με τη πίστη και τη σωστή τήρηση των τελετουργικών τύπων. Ο Χριστός δεν ήρθε προκειμένου να μας οδηγήσει από την σκλαβιά της αμαρτίας στη σκλαβία της θρησκείας και των ανούσιων εκκλησιαστικών κανόνων, που συνήθως αντί να μας οδηγούν πιο κοντά στον Θεό, μας απομακρύνουν από αυτόν. Ο Χριστός θέλει να κάψουμε τις ενοχές μας στη φωτιά του εσταυρωμένου και αναστημένου Χριστού.