Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Τάσο Μαρκουλιδάκη
Role: Ποιμένας ΕΕΕ Νικαίας

Ο ποιμένας της εκκλησίας Νικαίας είναι ο Τάσος Μαρκουλιδάκης. Ο Τάσος σπούδασε Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην ΑΣΟΕΕ. Αμέσως μετά το τέλος των προπτυχιακών του σπουδών,  μετέβη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού όπου σπούδασε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Διοίκηση επιχειρήσεων (ΜasterinBusinessAdministration) στο CaliforniaLutheranUniversity, στη δυτική όχθη των ΗΠΑ, στην πολιτεία της Καλιφόρνιας. Στην συνέχεια εργάστηκε στην Καλιφόρνια κατά την διάρκεια και μετά το πέρας των σπουδών του εργάστηκα ως υπεύθυνος δημιουργίας και διατήρησης βάσης δημογραφικών δεδομένων της Ventura County για τα πανεπιστήμια California Lutheran University και UCLA, ως μάρκετινγκ Μάνατζερ σε εταιρεία υπηρεσιών μετάφρασης και σε εταιρεία λογισμικού για εταιρείες real estate. Παράλληλα εργάστηκε και ως σύμβουλος (consultant) για ερευνητική εταιρεία ηλιακής ενέργειας. Στην συνέχεια μετέβη στην Βοστώνη όπου σπούδασε στο Θεολογικό σεμινάριο Gordon-Conwell. Από εκεί, αποφοίτησε με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Θεολογία (Master of Divinity). Κατά την διάρκεια της τριετούς παρουσίας του στην Βοστώνη  εργάστηκε ως εργάτης νεολαίας στην Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Βοστώνης. Το 2009 ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία. Aπό τον Οκτώβριο του 2009 υπηρετεί ως ποιμένας στην Ε.Ε.Ε. Νικαίας. Τον Ιούνιο του 2010 νυμφεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Γεωργία.

Τελευταία κηρύγματα του Τάσο Μαρκουλιδάκη
Υπερνικώντας διά του Χριστού
Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
Περικοπή:Ρωμαίους 8:31-37
Διάρκεια: 24 λεπτά 56 δευτερ.
Μπορεί κάποιος να μας κατηγορήσει με επιτυχία μπροστά στα μάτια του Θεού; Όταν μία μέρα σταθούμε στην άγια παρουσία Του, πώς θα υπερασπιστούμε τις αστοχίες, λάθη και αμαρτίες μας; Ο Θεός επιθυμεί να μην ήμαστε ηττοπαθείς. Mπορούμε με τη δύναμη του Χριστού να υπερνικούμε! Να ήμαστε νικητές. Να μην απλώς βγάζουμε απλώς το κεφάλι μας πάνω από το νερό, αλλά να κολυμπάμε στα νερά που ο Θεός μας έχει θέσει.
H γενναιοδωρία μας προς τον Θεό
Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018
Τι διδάσκει ο Λόγος του Θεού για το δέκατο; Τα δέκατα, καθιερώθηκαν με τον Μωσαϊκό νόμο, όπου κάθε Ισραηλίτης έπρεπε να προσφέρει το 10% από τα όποια εισοδήματα του, στον Κύριο. Επί της ουσίας όμως οι Ισραηλίτες δεν έδιναν μόνο το 10%. Επί της ουσίας έδιναν το 23,3%! Τι διδάσκει η Καινή Διαθήκη για το δέκατο και πρέπει οι Χριστιανοί να επιστρέφουν στον Θεό συγκεκριμένο ποσοστό από τα εισοδήματα τους; Στο κήρυγμα αυτό αναλύουμε την διδασκαλία τόσο της Παλαιάς όσο και της Καινής Διαθήκης στο θεσμό της δεκάτης και δίνουμε πρακτικές συμβουλές για το πώς ο Θεός μας καλεί να διαχειριζόμαστε τα χρήματα που μας έχει μέσα στην στοργική Του κυριαρχία εμπιστευτεί.
Γενναιοδωρία προς τον πλησίον
Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2018
Διάρκεια: 27 λεπτά 23 δευτερ.
Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, όλοι σκέφτονται να κρατήσουν περισσότερα για τον εαυτό τους και να περιχαρακωθούν στις ανάγκες τους. Η Χριστιανική θεώρηση όμως είναι διαφορετική. Οι Χριστιανοί καλούμαστε να ήμαστε γενναιόδωροι προς τους άλλους με αγάπη και σοφία, επειδή ο Θεός είναι γενναιόδωρος μαζί μας και να δείχνουμε στους άλλους τη γενναιοδωρία και την υπέρτατη αγάπη του Θεού
Υπηρέτησε την Μεγάλη Αποστολή
Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018
Διάρκεια: 24 λεπτά 51 δευτερ.
Ο Θεός επιθυμεί να μην προσευχόμαστε μόνο για τις δικές μας ανάγκες και να κρατήσουμε τους πιστούς από τον Παράδεισο. Ο Θεός δεν θέλει να ξοδέψουμε το υπόλοιπο της ζωής μας μαδώντας την μαργαρίτα προσπαθώντας να σωθούμε ή να κερδίσουμε την αποδοχή και εύνοια του Θεού. Ο Θεός δεν θέλει η πνευματικότητα μας να αφορά το εξής ερώτημα: Πώς μπορεί ο Θεός να κάνει την ζωή μου πιο άνετη και ευτυχισμένη; Ο Θεός καλεί όλους τους πιστούς να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη υπόθεση της ιστορίας: την οικοδόμηση της πνευματικής Του οικογένειας στην αιωνιότητα.
Μεταδίδοντας το μήνυμα της ελπίδας
Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018
Διάρκεια: 32 λεπτά 1 sec
Ο Χριστός επιθυμεί ο καθένας από τους πιστούς να μοιραστεί το τι έχει κάνει ο Θεός στη ζωή του με τους άλλους. Ο κάθε πιστός έχει μία ξεχωριστή αποστολή, να μιλήσει στους άλλους για την αγάπη του Θεού και να τους δείξει αυτή την αγάπη με πρακτικούς τρόπους.