Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
E-mail Εκτύπωση
Ευρετήριο Άρθρου
Εκστρατείες αγάπης (Μολδαβία-Ρουμανία)
Η ιστορία του ιεραποστολικού έργου της εκκλησίας μας
Όλες οι Σελίδες

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΕΕ ΝΙΚΑΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ- ΜΟΛΔΑΒΙΑ (2001-2014)

"Ανήρ τις Μακεδών ίστατο, παρακαλών αυτόν και λέγων· Διάβα εις Μακεδονίαν και βοήθησον ημάς." Πράξεις των Αποστόλων ις΄ 9, 10

Ήτανε το έτος 1999 όταν στην τοπική μας εκκλησία ακούσαμε έναν αδελφό να μας καλεί σε βοήθεια. Η παράκληση προς βοήθεια δεν περιοριζόταν στην οικονομική συνεισφορά, αλλά πρωτίστως στο "διάβα εις Μακεδονίαν". Έτσι, το ίδιο έτος μία ομάδα από την εκκλησία μας επισκέφτηκε περιοχές με ιδιαίτερες ανάγκες όπως κακοποιημένα παιδιά και εγκαταλελειμμένα ορφανά που ζούσανε κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης με ελλιπή διατροφή.

Παράλληλα με την υλική στήριξη των παιδιών αυτών διοργανώσαμε κατασκηνώσεις 5 ημερών μέσα από τις οποίες μεταφέραμε το μήνυμα του ευαγγελίου στα παιδιά, αλλά και τους γονείς τους οι οποίοι για πρώτη φορά άκουγαν για την αγάπη του Χριστού. Επίσης, στηρίξαμε ηλικιωμένους αδελφούς δίνοντας τους τρόφιμα, φάρμακαι και πνευματικά στήριξη.

Το έργο αυτό της  τοπικής εκκλησίας από την Fundata Slobozia της Ρουμανίας, επεκτάθηκε σε χωριά των Καρπαθίων, περιοχή Turnu Severin, Calaraci lalomita, καθώς και στην γειτονική Δημοκρατία της Μολδαβίας, όπου υπηρετούμε σε χωριά όπως το Marinici κοντά στο Nisporen, πάνω από 220 μικρά παιδιά και μαζί με αυτά και μεγάλος μέρος του χωριού τους. Βοηθάμε παιδιά να προβούν στις απαραίτητες εγχειρήσεις, τους χορηγούμε βάση συνταγής φάρμακα και σε μεγαλύτερους στην ηλικία αδελφούς βρίσκουμε εργασία.

Οι ανάγκες είναι πολλές, για αυτό σας ενθαρρύνουμε όχι μονάχα να συνεισφέρετε οικονομικά (κάτι πολύ σύνηθες), αλλά κυρίως να πείτε, "Κύριε, ιδού εγώ απόστειλον με". Έτσι  θα έρθει ευλογία στο σπίτι, στην εκκλησία και στον ίδιο μας τον εαυτό.

Το έργο αυτό ο Κύριος μας το ξεκίνησε και Αυτός το συντηρεί όλα αυτά τα χρόνια. Τις χώρες της Ρουμανίας και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας τις επισκεπτόμαστε με την χάριν του Θεού τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, οργανώνοντας με τις τοπικές εκκλησίες των χωρών αυτών ευαγγελιστικά προγράμματα, πάντα σε συνεργασία με τις εκκλησίες αυτές και ειδικότερα σε συνεργασία με νέους οι οποίοι δόξα στο όνομα του Θεού είναι ευλογημένα παιδιά και γεμάτα όρεξη, δύο προυποθέσεις απαραίτητες για την προώθηση του ευαγγελίου.

Οι άνθρωποι στην Ρουμανία και την Μολδαβία μας καλούν "παρακαλούμε, βοηθήστε μας"! Πώς; Πρωτίστως με την ενεργητική μας συμμετοχή και το ξόδεμα του χρόνου μας.

Ευχή μας είναι ο Κύριος να ανάψει την φλόγα Του σε καρδιές νέων και να Τον υπηρετήσουν.

Bασίλης Αιγυπτιάδης, υπεύθυνος των εκστρατειών αγάπης της ΕΕΕ Νικαίας