Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Η ελπίδα στη δύναμη του Θεού

E-mail Εκτύπωση

Πολλές φορές απελπιζόμαστε και νιώθουμε έτοιμοι να τα παρατήσουμε. Σε εκείνες τις στιγμές, είναι πολύ σημαντικό να επιτρέψουμε στον Θεό να μας ενθαρρύνει και χαρίσει αυτό που χρειαζόμαστε. Τι να κάνουμε λοιπόν όταν οι καταστάσεις δεν βαίνουν προς την επιθυμητή κατεύθυνση;

1. Να ελπίζουμε και να μην απελπιζόμαστε

Η πίστη είναι ελπιζομένων πεποίθησις. Mπορούμε να ελπίζουμε και μέσα στις δοκιμασίες; Ο Απόστολος Παύλος μας λέει ότι «3 καυχόμαστε ακόμα και στις δοκιμασίες-θλίψεις, γιατί ξέρουμε καλά πως οι δοκιμασίες οδηγούν στην υπομονή,οι δοκιμασίες οδηγούν στην υπομονή, 4 η υπομονή στο δοκιμασμένο χαρακτήρα, κι ο δοκιμασμένος χαρακτήρας στην ελπίδα. 5 Κι η ελπίδα τελικά δεν απογοητεύει, δεν ντροπιάζει, δεδομένου ότι η αγάπη τού Θεού είναι ξεχυμένη μέσα στις καρδιές μας διαμέσου τού Αγίου Πνεύματος, που δόθηκε σε μας (Ρωμαίους 5:3-5).

Πιστεύεις ότι ο Θεός είναι απόλυτα κυρίαρχος, καλός και σε αγαπάει; Τότε, θα έχεις ελπίδα, επειδή με τον Χριστό το αύριο είναι καλύτερο από το σήμερα, όχι επειδή οι περιστάσεις εάν εμπιστευόμαστε τον Θεό θα είναι πάντοτε ευνοϊκές για εμάς, αλλά επειδή ακόμη και όταν ο εξωτερικός άνθρωπος φθείρεται, ο εσωτερικός άνθρωπος ανανεώνεται.

2. Σκέψου αιώνια και όχι παροδικά.

Ήμαστε ξένοι και παρεπίδημοι (Α΄Πέτρου 2:11), δηλαδή περαστικοί από αυτόν τον κόσμο. Για αυτό ο Παύλος λέει «τα άνω φρονείτε, όχι αυτά που είναι επάνω στη γη» (Kολοσσαείς 3:2).

Οι αγωνίες σου και τα προβλήματα σου που σε κάνουν να χάνεις τον ύπνο σου, θα έχουν σημασία σε 1 εκατομμύρια χρόνια; Καλούμαστε να σκεφτόμαστε με βάση την αιωνιότητα. Το μόνο που παίρνουμε στην αιωνιότητα μας είναι ο εαυτός μας και οι άλλοι. Σε 100,000,000 χρόνια το μόνο που θα έχει σημασία θα είναι αν αγάπησες περισσότερο τον Χριστό.

Το να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας δεν είναι ούτε απλό, ούτε εύκολο. Ο Χένρι Φορντ έλεγε ότι «η σκέψη είναι η πιο δύσκολη δουλειά, επειδή λίγοι είναι οι πραγματικά σκεπτόμενοι». Αντί να προσαρμόζουμε τις σκέψεις μας στον κόσμο γύρω μας, ας συμμορφώσουμε τις σκέψεις μας με την Αγία Γραφή. Όταν πειράζεσαι να σκεφτείς αρνητικά, σκέψου τα θετικά που ο Θεός έχει επιτρέψει στη ζωή σου. Πάνω από όλα ευχαρίστησε Τον που σου άνοιξε τα μάτια να βλέπεις την ομορφιά του Χριστού.

Όταν πειράζεσαι να απελπιστείς, έλπισε στην αιώνια δύναμη και την τέλεια αγάπη του Θεού. Όταν πειράζεσαι να σκεφτείς μόνο το σήμερα και το αύριο, στο τώρα, εστίασε στο τώρα και για πάντα. Όταν αλλάζουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αλλάζουμε τον κόσμο μας.

Ήμαστε σήμερα στο σημείο που οι σκέψεις μας, μας έχουν φέρει και θα ήμαστε αύριο όπου οι σκέψεις μας, μας οδηγούν. Εάν θέλουμε να μεταμορφώσουμε τις ζωές μας, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Πρέπει να προσέχουμε τι σκεφτόμαστε, επειδή η ζωή μας σε ένα μεγάλο βαθμό διαμορφώνεται και καθορίζεται από τις σκέψεις μας.

Για να αλλάξουμε λοιπόν τις ζωές μας πρέπει να ζητήσουμε από τον Θεό να αλλάξει όχι μόνο τις πράξεις μας, αλλά και τις σκέψεις μας.

Επειδή γινόμαστε ότι σκεφτόμαστε, ας επιτρέψουμε στον Θεό να καθορίζει τις σκέψεις και τις ζωές μας. ΑΜΗΝ!