Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Ας προσευχηθούμε για τη διωκόμενη εκκλησία

E-mail Εκτύπωση

Σχεδόν ένας Χριστιανός σκοτώνεται κάθε ώρα σε όλο τον κόσμο μόνο λόγω της πίστης του. Οι αναφορές δείχνουν ότι περίπου 200 εκατομμύρια χριστιανοί σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν από σωματική βία, σύλληψη, βασανιστήρια, ακόμη και θάνατο απλώς και μόνο επειδή ζουν και εξασκούν μια πίστη που δεν είναι αποδεκτή από τους ηγέτες σε εκείνο το μέρος του κόσμου.

Ο δημοσιογράφος John Allen διαπίστωσε ότι ο αριθμός των χριστιανών που σκοτώνονται για θρησκευτικούς λόγους είναι περίπου ένας κάθε ώρα, 365 ημέρες το χρόνο. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 9.000 χριστιανούς που σκοτώνονται ετησίως, γεγονός που συνάδει με μελέτη του Κέντρου Μελετών για τις Νέες Θρησκείες (CESNUR) που εδρεύει στο Τορίνο. Σύμφωνα με τη μελέτη, περίπου 9.000 χριστιανοί σκοτώθηκαν παγκοσμίως για την άσκηση της πίστης τους πέρυσι. Αυτό σημαίνει αύξηση σχεδόν 20% σε σχέση με τους 7.100 χριστιανούς τους οποίους δήλωσε η «Open Doors USA» ότι έχασαν τη ζωή τους για θρησκευτικούς λόγους το 2015.

Οι αναλυτές θεωρούν τους χριστιανούς την πιο διωκόμενη ομάδα στον κόσμο.  Ωστόσο, η έκθεση αναφέρει ότι «οι αντιδράσεις των χριστιανών στις διώξεις είναι σχεδόν πάντα μη βίαιες και, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν περιλαμβάνουν τρομοκρατικές πράξεις».

Οι διωκόμενοι Χριστιανοί στη γενέτειρα της χριστιανικής πίστης, στη Μέση Ανατολή, υποφέρουν περισσότερο. Ο τόπος όπου οι διωγμοί των χριστιανών βιώνεται περισσότερο είναι ο τόπος από όπου ξεκίνησε ο Χριστιανισμός.

Η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία της Νίκαιας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για τη διωκόμενη Εκκλησία (IDOP) που είναι μια μέρα ξεχωρισμένη για να θυμόμαστε τους χιλιάδες Χριστιανούς αδελφούς και αδελφές μας σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν από διώξεις, μόνο και μόνο επειδή ομολογούν τον Ιησού Χριστό ως Κύριο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για τη διωκόμενη Εκκλησία (IDOP) μας δίνει το προνόμιο της συμμετοχής μαζί με πάνω από μισό εκατομμύριο εκκλησίες σε 150 χώρες να προσευχηθούμε για την Εκκλησία που υποφέρει. Διαδραματίζει έναν ζωτικό ρόλο στην ενθάρρυνση και την ενίσχυση της διωκόμενης Εκκλησίας, αλλά και στην αφύπνιση εκκλησιών σε μέρη όπου δεν υπάρχει διωγμός. Ας ενωθούμε στην προσευχή για τη διωκόμενη Εκκλησία, στο πνεύμα της εντολής του Χριστού για ενότητα, "Γιατί, αν ένας υποφέρει, υποφέρουμε όλοι."