Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
E-mail Εκτύπωση
Ευρετήριο Άρθρου
Ερωτήσεις για την Αγία Γραφή
Προφητείες της Αγίας Γραφής για τον Ιησού που εκπληρώθηκαν
Γιατί ο Θεός επιτρέπει δυσκολίες στην κατανόηση και ερμηνεία της Αγίας Γραφής;
Πώς να μελετήσω την Αγία Γραφή;
Υποσχέσεις του Θεού
Tι πιστεύουν τα άλλα Χριστιανικά δόγματα και οι υπόλοιπες θρησκείες για την Αγία Γραφή;
Όλες οι Σελίδες

Ερωτήσεις για την Αγία Γραφή

Για την Ευαγγελική Εκκλησία, η θεόπνευστη αποκάλυψη του Θεού στην Αγία Γραφή αποτελεί την ύψιστη και τελική αυθεντία σε θέματα πίστης και ζωής. Η θεοπνευστία της Αγίας Γραφής σημαίνει πως η Γραφή έχει την ίδια βαρύτητα που θα είχε και ένα κείμενο που ο Θεός θα είχε γράψει με τα ίδια Του τα χέρια.

Η Αγία Γραφή είναι πηγή

Αλήθειας: Με την αλήθεια σου ξεχώρισέ τους από τον κόσμο· ο δικός σου ο λόγος είναι αλήθεια (Ιωάννης 17:17)

Νίκης: «ο λόγος του Θεού η μάχαιρα που σας δίνει το Πνεύμα» (Εφεσίους 6:17)

Δύναμης: «16 Διότι δεν αισχύνομαι το ευαγγέλιον του Χριστού· επειδή είναι δύναμις Θεού προς σωτηρίαν εις πάντα τον πιστεύοντα Ιουδαίόν τε, πρώτον και ΈλληναΡωμαίους 1

Καθοδήγησης: «Λύχνος εις τους πόδας μου είναι ο λόγος σου και φως εις τας τρίβους μου.» (Ψαλμός 119:105)

Η Γραφή είναι το γράμμα αγάπης του Θεού προς τα παιδιά Του και είναι τόσο απλή ώστε και ένα παιδί μπορεί να κατανοήσει τα πιο απλά νοήματα της και τόσο βαθιά ώστε και τα μεγαλύτερα μυαλά να μην μπορούν να συλλάβουν κάθε έννοια. Η Γραφή είναι για το πνεύμα μας ότι είναι το αίμα για το σώμα μας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

1.  ΕΚΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Καμιά προφητεία δεν έγινε στα άλλα θρησκευτικά βιβλία ούτε για τον Βούδα, ούτε για τον Κονφούκιο, ούτε για τον ΜωάμεθΣτην Αγία Γραφή όμως συναντούμε συγκεκριμένες προφητείες για τον Μεσσία, όπως π.χ. για την καταγωγή του, τον τόπο της γέννησης του, την παρθενική του γέννηση, τον θάνατο του και τον τρόπο με τον οποίον θα πέθαινε, για τον τάφο του, για την προδοσία του, για την ανάσταση του.

2.  ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙOΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ

Όλα τα τοπωνύμια, οι ποταμοί, τα βουνά, οι πολιτικοί και θρησκευτικοί άρχοντες αλλά και τα ονόματα ανδρών και γυναικών που αναφέρονται στην Αγία Γραφή είναι 100% εξακριβωμένα ως ιστορικάΥπάρχουν σήμερα 25,000 αρχαιολογικές ανασκαφές που έχουν επαληθεύσει την Αγία Γραφή όπως αρχαία νομίσματα, ερείπια σπιτιών, ναών και παλατιών, πόλεις, τάφοι, κλπ.

3.  Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Η Αγία Γραφή έχει 66 βιβλία: 39 βιβλία στην ΠΔ και 27 την ΚΔ, με 40 διαφορετικούς συγγραφείς που προέρχονταν από διαφορετικές κοινονικές τάξεις, κουλτούρες και επαγγέλματα, όπως π.χ. κάποιοι ήταν ψαράδες, βοσκοί, βασιλιάδες, γιατροί, γραμματείς, ιερείς, προφήτες. Η Αγία Γραφή γράφτηκε σε μια περίοδο πέραν των 1,500 χρόνων σε 3 ηπείρους: Αφρική, Ασία και Ευρώπη σε τρεις γλώσσες: Εβραϊκά, Αραμαϊκά και Ελληνικά. Η Αγία Γραφή είναι γραμμένη σε διαφορετικά λογοτεχνικά είδη, όπως π.χ. πεζός λόγος, ποίηση, απομνημονεύματα, ψαλμοί, προφητεία, προσωπικές επιστολές, κλπ. Τέλος, η Αγία Γραφή γράφτηκε σε διαφορετικές εποχές, δηλ. σε πόλεμο, ειρήνη, φτώχεια, και ευμάρεια.

4.  Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ

Υπάρχει πληθώρα εξω-Βιβλικών μαρτυριών σε ιστορικά συγγράμματα επιβεβαιώνοντας την Αγία Γραφή. 39 εξω-Βιβλικές αναφορές επιβεβαιώνουν πάνω από 100 γεγονότα της ζωής, διδασκαλίας, σταύρωσης και ανάστασης του Ιησού Χριστού.

5.  Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Η Αγία Γραφή, περιέχει λεπτομερείς αναφορές σε φυσικά φαινόμενα χιλιάδες χρόνια προτού οι επιστήμονες κάνουν τις δικές του ανακαλύψεις.  Π.χ. οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τη γη την κρατά στους ώμους του ο ΆτλαςΕκεί διαβάζουμε ότι ο Θεός «κρεμάει τη γη επάνω στο μηδέν!» Η Αγία Γραφή ακόμα αναφέρει ότι η γη είναι στρογγυλή (Ησαϊας 40:22, Ιώβ 22:14 και Παροιμίες 8:27).  Θα πει κάποιος, σιγά το πράγμα, κι όμως οι αρχαίοι πίστευαν ότι η γη είναι επίπεδη. Η Αγία Γραφή ακόμα μάς λέει ότι τα αστέρια δεν μπορούν να μετρηθούν.  Ο Ιερεμίας γράφει περίπου 600 χρόνια π.Χ. ότι «η στρατιά του ουρανού δεν μπορεί να απαριθμηθεί.»  Οι επιστήμονες σήμερα εικάζουν ότι για κάθε έναν κάτοικο του πλανήτη γη αντιστοιχούν 3 τρισεκατομμύρια αστέρια!

6.  Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Υπάρχουν σήμερα πάνω από 24,000 μερικά ή ολόκληρα χειρόγραφα αντίγραφα για την ΚΔ.  Για την ΠΔ οι περγαμηνές της Νεκράς Θάλασσας που ανακαλύφθηκαν μόλις το 1940 επιβεβαιώνουν την ακρίβεια των αρχαίων κειμένων. Τα γραπτά του Ομήρου, Ηλιάδα και Οδύσσεια, έχουν λιγότερη ακρίβεια αντιγραφής των πρωτότυπων κειμένων από τα κείμενα της Καινής Διαθήκης, όμως κανένας μέχρι σήμερα δεν αμφισβήτησε την ορθότητά τους και διδάσκονται στα σχολεία.

7.  Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Ενώ τα άλλα θρησκευτικά βιβλία εκθειάζουν τους ήρωες τους και μιλούν για τις αρετές και τα κατορθώματά τους, η Αγία Γραφή παραθέτει με αφοπλιστική διαφάνεια όλη την αλήθεια για τη ζωή των προσώπων που αναφέρονται σ’αυτήν.  Π.χ. αναφέρει ότι ο Νώε, μέτα την υπακοή του να φτιάξει την κιβωτό και να σωθεί έτσι η οικογένεια του, μέθυσε.  Ο Αβραάμ είπε επανειλημμένα ψέματα.  Ο Μωϋσής θύμωσε και δεν μπήκε στη Γη της Επαγγελίας.  Ο Δαβίδ διέπραξε μοιχεία και φόνο.  Οι μαθητές ζητούσαν θέσεις.  Ο Πέτρος αρνήθηκε τον Χριστό και ο Παύλος ονομάζει τον εαυτό του «αρχηγό των αμαρτωλών.»  Όλα αυτά δίνουν το μήνυμα σε κάθε ειλικρινή μελετητή ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν ειλικρινείς άρα και τα γραπτά τους επίσης.

8.  Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ

Παρόλους τους διωγμούς, ιδιαίτερα το Μεσαίωνα όπου αντίγραφα της Αγίας Γραφής καίγονταν στην πυρά κατά συρροήν, κανένας και τίποτα δεν μπόρεσε να σταματήσει την εξάπλωσή της και την διατήρησή της μέσα στους αιώνες.  Η Αγία Γραφή είναι σήμερα το bestsellerόλων των εποχών και μάλιστα με διαφορά, με 30.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως, σε 2.212 γλώσσες και διαλέκτους (!).