Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Ημερίδα για την πίστη στην Αρχαία Ελλάδα

E-mail Εκτύπωση

Η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία της Νίκαιας (Μιαούλη 20Α και Πόντου, Κορυδαλλός, πλησίον πλατείας Δαβάκη, πρώην Περιβολάκι) σας προσκαλεί σε μία ημερίδα με θέμα: «Η Πίστη στην Αρχαία Ελλάδα», το Σάββατο 03/03/2018 και ώρα 18:00-20:00.

Περισσότερα...
 

Η σημασία της ετεροκεντρικότητας

E-mail Εκτύπωση

Ο Θεός δεν επιθυμεί να προσευχόμαστε μόνο για τις δικές μας ανάγκες. Oύτε θέλει να προσευχόμαστε μόνο για να κρατήσουμε τους πιστούς από τον Παράδεισο. Ο Θεός δεν θέλει να ξοδέψουμε το υπόλοιπο της ζωής μας μαδώντας την μαργαρίτα προσπαθώντας να σωθούμε ή να κερδίσουμε την αποδοχή και εύνοια του Θεού. Ο Θεός δεν θέλει η πνευματικότητα μας να αφορά το εξής ερώτημα: Πώς μπορεί ο Θεός να κάνει την ζωή μου πιο άνετη και ευτυχισμένη; Ο Θεός δεν θέλει να τον χρησιμοποιούμε για την πραγματοποίηση των δικών μας σκοπών, αλλά επιθυμεί να μας χρησιμοποιεί για την εκπλήρωση των δικών του σκοπών.

Περισσότερα...
 

Οι θεωρίες συνομωσίας και η ανάγκη για μοναδικότητα

E-mail Εκτύπωση

Η πίστη σε θεωρίες συνωμοσίας ικανοποιεί την ανάγκη κάποιων ανθρώπων να αισθάνονται ξεχωριστοί. Για τους συνωμοσιολόγους, όσο πιο σκοτεινή είναι μία θεωρία, τόσο πιο ελκυστική γίνεται, ικανοποιώντας την «ανάγκη τους για μοναδικότητα».

Περισσότερα...
 

Η Μεγάλη Αποστολή του Ιησού Χριστού

E-mail Εκτύπωση

Στην τελευταία του προσευχή στον Κήπο της Γεσθημανής, ο Χριστός προσεύχεται «18 Όπως απέστειλες εμένα στον κόσμο, και εγώ απέστειλα αυτούς στον κόσμο» (Ιωάννης 17:18).Ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός θέσπισε την Μεγάλη Αποστολή στο τέλος του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου: « 18 Και καθώς ο Ιησούς τους πλησίασε, τους μίλησε, λέγοντας: Δόθηκε σε μένα κάθε εξουσία στον ουρανό και επάνω στη γη. 19 Αφού, λοιπόν, πορευτείτε, κάντε μαθητές όλα τα έθνη, βαπτίζοντάς τους στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, 20 διδάσκοντάς τους να τηρούν όλα όσα παρήγγειλα σε σας· και δέστε, εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, μέχρι τη συντέλεια του αιώνα. Αμήν» (Μτ 28:18-20).

Περισσότερα...
 

Πώς το ίντερνετ επηρεάζει τη θρησκεία

E-mail Εκτύπωση

Οι άνθρωποι που περνούν πολύ χρόνο στο διαδίκτυο, είναι πιθανότερο να αποστασιοποιηθούν από την παραδοσιακή θρησκεία τους, να θελήσουν να πειραματισθούν με άλλες θρησκείες και αιρέσεις ή ακόμη να γίνουν τελείως άθεοι.Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας αμερικανικής μελέτης, σύμφωνα με την οποία η συχνή πλοήγηση στο διαδίκτυο και η ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυξάνει τις πιθανότητες ένας χρήστης να νιώσει «απελευθερωμένος» από τη θρησκεία του και να θελήσει να δοκιμάσει κάτι άλλο, ή καμία θρησκεία.

Περισσότερα...
 

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ YOUTUBE

ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κυριακή 10:30
      Πρωινή λατρεία
Δευτέρα 19:30
      Συμπροσευχή εκκλησίας
Τετάρτη 19:30
      Εσπερινή λατρεία

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΩ!

Η αφετηρία σας είναι: