Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
20-03-2011
Απάντηση στον Θεολογικό πλουραλισμό
Ο Θεολογικός πλουραλισμός υποστηρίζει ό,τι όλες οι θρησκείες οδηγούν στην σωτηρία και στον ένα μοναδικό Θεό. Καμία θρησκεία δεν είναι ανώτερη από την άλλη. Αντιθέτως, όλες οι κυρίαρχες θρησκείες όπως ο Χριστιανισμός, Ινδουισμός, Βουδισμός, Ισλαμισμός και Ιουδαισμός οδηγούν στην σωτηρία της ανθρώπινης ψυχής. Στο σημερινό μας μήνυμα θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε πως ο πλουραλισμός δεν είναι μονάχα αντιβιβλικός αλλά και άλογος.
Διάρκεια:23:54
Media linked to this message
Οι κίνδυνοι του μεταμοντερνισμού
10-04-2011
Ο μεταμοντερνισμός είναι μία φιλοσοφία, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει αντικειμενική ή απόλυτη αλήθεια, ειδικότερα σε ζητήματα θρησκείας και πνευματικότητας. Στο σημερινό κήρυγμα αναλύουμε τις βασικές αρχές του μεταμοντερνισμού και τους κινδύνους που απορρέουν από την υιοθέτηση των αρχών αυτών.
Απάντηση στον αγνωστικισμό
03-04-2011
Αγνωστικισμός είναι η θεωρία ότι η ύπαρξη του Θεού είναι αδύνατο να γίνει γνωστή ή να αποδειχτεί. Η λέξη «άγνωστο» βασικά σημαίνει «χωρίς γνώση». Ο Αγνωστικισμός είναι ένας πιο ειλικρινής διανοητικά τύπος του αθεϊσμού. Ο αθεϊσμός ισχυρίζεται ότι ο Θεός δεν υπάρχει – μια θέση που δεν μπορεί να αποδειχτεί. Ο αγνωστικισμός ισχυρίζεται ότι η ύπαρξη του Θεού δεν μπορεί να αποδειχτεί ή να απορριφτεί – ότι είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν υπάρχει ο Θεός. Μ` αυτή την έννοια, ο αγνωστικισμός είναι σωστός. Η ύπαρξη του Θεού δεν μπορεί να αποδειχτεί ή να απορριφτεί. Στο σημερινό μήνυμα θα αναφερθούμε στους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε πως ο Θεός υπάρχει.