Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Xριστουγεννιάτικα μηνύματα
Xριστουγεννιάτικα μηνύματα
Κηρύγματα αυτής της σειράς
Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων
25-12-2016
Διάρκεια:31:17
Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων αφορά την ανιδιοτελή προσφορά, την ανταλλαγή δώρων και την σημασία της οικογένειας. Με έναν όμως τελείως διαφορετικό τρόπο.
Γιατί ενσαρκώθηκε ο Χριστός;
18-12-2016
Τα Χριστούγεννα δεν αφορούν πρωτίστως ρεβεγιόν, δώρα, διασκεδάσεις, στολισμένα μπαλκόνια και βιτρίνες και διαφημίσεις παιχνιδιών στη τηλερόραση. Τα Χριστούγεννα αφορούν την ενσάρκωση του Χριστού που ήρθε για να φωτίσει όσους ζουν στο σκοτάδι και να τους συμφιλιώσει με τον Θεό.
Xριστός: Ο Αιώνιος Βασιλιάς
25-12-2014
Διάρκεια:30:44
Τα πάντα σε αυτή τη ζωή κάποια στιγμή….τελειώνουν. Οι χαρές διαρκούν λίγο. Περιμένουμε πως και πως τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι οποίες όμως φεύγουν γρήγορα. Θυμάμαι σαν παιδί περίμενα πως και πως τις καλοκαιρινές διακοπές και κάθε Σεπτέμβρη, αναρωτιόμουν πότε πέρασε ένα ακόμη καλοκαίρι. Σε γενικές γραμμές, όταν περνάμε καλά, ο χρόνος κυλάει γρήγορα, ενώ όταν δεν περνάμε καλά, ο χρόνος φαντάζει να κυλάει αργά και βασανιστικά. Τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο σαλεύονται. Τα κτίρια καταρρέουν και γίνονται σκόνη, οι εταιρείες και κάποιες φορές τα κράτη καλή ώρα πτωχεύουν, τα πτυχία μας ξεθωριάζουν και γίνονται δυσανάγνωστα και εν μέσω κρίσης φαντάζουν άχρηστα, τα αυτοκίνητά μας σκουριάζουν και το σώμα μας φθείρεται, αργά, αλλά σταθερά. Υπάρχει κάτι που να διαρκεί για πάντα;
3 ερωτήσεις για τον Ιησού
25-12-2013
Πώς θα εξελιχτεί το παιδί ή το εγγόνι μου; Αυτή είναι μία ερώτηση που κάνουν ξανά και ξανά οι γονείς για τα παιδιά τους. Το μωρό της Βηθλεέμ είναι ξεχωριστό.Ο μικρός Ιησούς είναι ο Κύριος όλης της δημιουργίας. Το μωρό αυτό μια μέρα θα κυβερνήσει τα έθνη. Το μωρό αυτό είναι ο Σωτήρας του κόσμου. Το μωρό αυτό είναι "ο μάρτυς ο πιστός, ο πρωτότοκος εκ των νεκρών και ο άρχων των βασιλέων της γης".
Ιησούς: το φως του κόσμου
25-12-2012
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των Χριστουγέννων είναι τα φώτα. Ακόμη και εν μέσω μίας μεγάλης κρίσης, βρίσκονται παντού. Οι δρόμοι και οι πόλεις είναι φωταγωγημένες. Στα μπαλκόνια υπάρχουν φώτα που δηλώνουν πως κάτι ιδιαίτερο πρόκειται να συμβεί. Στα μαγαζιά υπάρχουν φώτα προκειμένου να μεταδώσουν το γιορτινό πνεύμα και να προσελκύσουν τα βλέμματα και την προσοχή των πελατών. Στο σαλόνι του σπιτιού μας υπάρχουν φώτα στα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Έχετε ποτέ φανταστεί πως θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς φώτα στην ζωή μας; Δυστυχώς, δεν μπορούμε να φανταστούμε τα Χριστούγεννα χωρίς φώτα, μπορούμε όμως να φανταστούμε τις ζωές μας, χωρίς τον Ιησού Χριστό, το φως της ψυχής μας.
Σελίδα 1 από 2