Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Xριστουγεννιάτικα μηνύματα
Xριστουγεννιάτικα μηνύματα
Κηρύγματα αυτής της σειράς
Tα καλά νέα των Χριστουγέννων
24-12-2017
Βρισκόμαστε σε μία εποχή που δεν ακούμε καλά νέα. Συνήθως δεν ακούμε καλά νέα στις τηλεοράσεις ή στα ραδιόφωνα. Στα τηλεοπτικά δελτία οι καλές ειδήσεις της ημέρας είναι λίγες έως ελάχιστες. Και στην καθημερινότητα μας όμως τα καλά νέα είναι λίγα. Σκέψου τις συζητήσεις σου το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πόσα καλά νέα έχεις ακούσει; Τα Χριστούγεννα έχουμε καλά νέα. Επειδή ο Θεός Ιησούς Χριστός ενσαρκώθηκε, πέθανε για να τιμωρηθεί για τις αμαρτίες μας και αναστήθηκε για τη δικαίωση μας, υπάρχει δυνατότητα για πραγματική, διαρκή και ζωντανή ελπίδα, ειρήνη και χαρά.
Γιατί ενσαρκώθηκε ο Χριστός στη συγκεκριμένη περίοδο;
17-12-2017
Περικοπή:Γαλάτας 4:4-7
Διάρκεια:26:20
Τι θα συνέβαινε εάν ο Χριστός δεν είχε έρθει; Τι θα είχε συμβεί εάν δεν γιορτάζαμε τα Χριστούγεννα; Εάν δεν είχε διδάξει όσα δίδαξε; Εάν δεν περπατούσε στο νερό; Εάν δεν θεράπευε τυφλούς, χωλούς, λεπρούς και κουλού; Τι θα συνέβαινε εάν δεν ανέσταινε νεκρούς και δεν είχε αναστηθεί από τους νεκρούς; Τι θα είχε συμβεί εάν δεν σταυρωθεί και δεν είχε στείλει τους αποστόλους στα πέρατα της γης να μεταφέρουν το ευαγγέλιο; Πού θα ήμασταν; Πώς θα έμοιαζε ο κόσμος μας; Τι θα ήταν διαφορετικό; Είναι ενδιαφέρον να σκεφτούμε και αναλύσουμε γιατί ο Χριστός επέλεξε να λάβει ανθρώπινη μορφή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όχι κάποια άλλη προγενέστερη ή μεταγενέστερη περίοδο
Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων
25-12-2016
Διάρκεια:31:17
Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων αφορά την ανιδιοτελή προσφορά, την ανταλλαγή δώρων και την σημασία της οικογένειας. Με έναν όμως τελείως διαφορετικό τρόπο.
Γιατί ενσαρκώθηκε ο Χριστός;
18-12-2016
Τα Χριστούγεννα δεν αφορούν πρωτίστως ρεβεγιόν, δώρα, διασκεδάσεις, στολισμένα μπαλκόνια και βιτρίνες και διαφημίσεις παιχνιδιών στη τηλερόραση. Τα Χριστούγεννα αφορούν την ενσάρκωση του Χριστού που ήρθε για να φωτίσει όσους ζουν στο σκοτάδι και να τους συμφιλιώσει με τον Θεό.
Xριστός: Ο Αιώνιος Βασιλιάς
25-12-2014
Διάρκεια:30:44
Τα πάντα σε αυτή τη ζωή κάποια στιγμή….τελειώνουν. Οι χαρές διαρκούν λίγο. Περιμένουμε πως και πως τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι οποίες όμως φεύγουν γρήγορα. Θυμάμαι σαν παιδί περίμενα πως και πως τις καλοκαιρινές διακοπές και κάθε Σεπτέμβρη, αναρωτιόμουν πότε πέρασε ένα ακόμη καλοκαίρι. Σε γενικές γραμμές, όταν περνάμε καλά, ο χρόνος κυλάει γρήγορα, ενώ όταν δεν περνάμε καλά, ο χρόνος φαντάζει να κυλάει αργά και βασανιστικά. Τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο σαλεύονται. Τα κτίρια καταρρέουν και γίνονται σκόνη, οι εταιρείες και κάποιες φορές τα κράτη καλή ώρα πτωχεύουν, τα πτυχία μας ξεθωριάζουν και γίνονται δυσανάγνωστα και εν μέσω κρίσης φαντάζουν άχρηστα, τα αυτοκίνητά μας σκουριάζουν και το σώμα μας φθείρεται, αργά, αλλά σταθερά. Υπάρχει κάτι που να διαρκεί για πάντα;
Σελίδα 1 από 3