Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Μία Χριστιανική προσέγγιση και απάντηση στις σύγχρονες τάσεις του αγνωστικισμού, μεταμοντερνισμού και πλουραλισμού
Μία Χριστιανική προσέγγιση και απάντηση στις σύγχρονες τάσεις του αγνωστικισμού, μεταμοντερνισμού και πλουραλισμού

Tρεις από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του Χριστιανισμού σήμερα αποτελούν ο μεταμοντερνισμός, ο πλουραλισμός και ο αγνωστικισμός. 

Κηρύγματα αυτής της σειράς
Οι κίνδυνοι του μεταμοντερνισμού
10-04-2011
Διάρκεια:18:41
Ο μεταμοντερνισμός είναι μία φιλοσοφία, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει αντικειμενική ή απόλυτη αλήθεια, ειδικότερα σε ζητήματα θρησκείας και πνευματικότητας. Στο σημερινό κήρυγμα αναλύουμε τις βασικές αρχές του μεταμοντερνισμού και τους κινδύνους που απορρέουν από την υιοθέτηση των αρχών αυτών.
Απάντηση στον αγνωστικισμό
03-04-2011
Διάρκεια:19:54
Αγνωστικισμός είναι η θεωρία ότι η ύπαρξη του Θεού είναι αδύνατο να γίνει γνωστή ή να αποδειχτεί. Η λέξη «άγνωστο» βασικά σημαίνει «χωρίς γνώση». Ο Αγνωστικισμός είναι ένας πιο ειλικρινής διανοητικά τύπος του αθεϊσμού. Ο αθεϊσμός ισχυρίζεται ότι ο Θεός δεν υπάρχει – μια θέση που δεν μπορεί να αποδειχτεί. Ο αγνωστικισμός ισχυρίζεται ότι η ύπαρξη του Θεού δεν μπορεί να αποδειχτεί ή να απορριφτεί – ότι είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν υπάρχει ο Θεός. Μ` αυτή την έννοια, ο αγνωστικισμός είναι σωστός. Η ύπαρξη του Θεού δεν μπορεί να αποδειχτεί ή να απορριφτεί. Στο σημερινό μήνυμα θα αναφερθούμε στους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε πως ο Θεός υπάρχει.
Επιχειρήματα υπέρ της ύπαρξης του Θεού
03-04-2011
Διάρκεια::0
Στο κείμενο αυτό αναφέρονται ορισμένα από τα βασικότερα επιχειρήματα που μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως ένα έξυπνο, άυλο, δυνατό, αναλλοίωτο ων το οποίο προϋπήρχε ανεπηρέαστο από το χρόνο (και τη φθορά που αυτός προκαλεί) σε ένα αιώνιο καθεστώς πέρα από την αρχή του Σύμπαντος .
Απάντηση στον Θεολογικό πλουραλισμό
20-03-2011
Διάρκεια:23:54
Ο Θεολογικός πλουραλισμός υποστηρίζει ό,τι όλες οι θρησκείες οδηγούν στην σωτηρία και στον ένα μοναδικό Θεό. Καμία θρησκεία δεν είναι ανώτερη από την άλλη. Αντιθέτως, όλες οι κυρίαρχες θρησκείες όπως ο Χριστιανισμός, Ινδουισμός, Βουδισμός, Ισλαμισμός και Ιουδαισμός οδηγούν στην σωτηρία της ανθρώπινης ψυχής. Στο σημερινό μας μήνυμα θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε πως ο πλουραλισμός δεν είναι μονάχα αντιβιβλικός αλλά και άλογος.