Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Πώς να αντιμετωπίσουμε διάφορα σημαντικά προβλήματα της ζωής μας;
Πώς να αντιμετωπίσουμε διάφορα σημαντικά προβλήματα της ζωής μας;

Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από διάφορα συναισθηματικά προβλήματα. Ορισμένα από αυτά όπως η ανασφάλεια, η μοναξιά και τα συναισθήματα κατωτερότητας προσεγγίζονται με βιβλικό τρόπο σε αυτή την σειρά.

Κηρύγματα αυτής της σειράς
Προσωπική ξηρασία
02-01-2011
Διάρκεια::0
Νιώθεις πως είσαι σε ένα τέλμα; Νιώθεις πως είσαι σε ένα καθεστώς προσωπικής ξηρασίας; Στο σημερινό μήνυμα αναλύουμε πώς ο Θεός μπορεί να μας οδηγήσει στην προσωπική ανάπτυξη.
Πώς να ξεπεράσω τις ανασφάλειες μου;
26-12-2010
Διάρκεια:23:43
Όσοι κυριαρχούνται από τις ανασφάλειες τους, φοβούνται ότι θα χάσουν τον έλεγχο, οπότε με κάθε προσπάθεια προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο. Όσο νιώθουν ότι έχουνε τον έλεγχο είναι καλά, όταν αισθάνονται ότι χάνουν τον έλεγχο, αντιδρούν με κάθε τρόπο ώστε να επανακτήσουν τον έλεγχο. Ως αποτέλεσμα δικαιολογούν πράξεις που ξεφεύγουν από κάθε λογική. Ένα μέρος του προβλήματος είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί αισθάνονται αδύναμοι. Η ανάληψη δράσης -στο σημείο φυσικά που αυτό είναι δυνατό- μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι έχουν τουλάχιστον κάποιο έλεγχο σε μια δύσκολη κατάσταση και ότι είναι δυνατοί. Και αυτό ακριβώς έκανε ο Ηρώδης, ίσως ο πιο ανασφαλής χαρακτήρας που περιγράφεται στην Αγία Γραφή.
Ανασφάλεια
16-12-2010
Διάρκεια:26:42
Μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της ζωής μου είναι πως όλοι είναι εξαιρετικά ανασφαλείς. Κάποιοι το δείχνουν, ενώ άλλοι το κρύβουν. Προκειμένου να νικήσουμε τις ανασφάλειες μας, καλούμαστε να ρίξουμε άγκυρα σε Εκείνον που μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε πραγματικά ασφαλείς.
Η ματαιότητα της ζωής
10-10-2010
Όλοι θαυμάζουμε ηθοποιούς, σταρς της μουσικής, του ποδόσφαιρου και των ΜΜΕ. Τους βλέπουμε και πολλές φορές ευχόμαστε να ήμασταν σαν αυτούς, να είχαμε ότι έχουνε. Ο Φρανσουά Φορεστιέ, Γάλλος δημοσιογράφος του «Nouvel Observateur» Εγραψε δύο βιβλία για δύο λαμπερά και αμφιλεγόμενα πρόσωπα: τον Κένεντι και τον Ωνάση (και τα δύο από τις εκδόσεις «Μελάνι»). Η Μέριλιν Μονρόε, ο Ωνάσης και πολλοί άλλοι που ήτανε και είχανε οτιδήποτε οι περισσότεροι άνθρωποι θα επιθυμούσαμε να είναι και έχουνε ήρθαν αντιμέτωποι με την ματαιότητα της ζωής. Στο μήνυμα μας αναλύουμε τι είναι η ματαιότητα και πώς μπορούμε να την αποφύγουμε. Ο δελεασμός και συνδυασμός φήμης, χρημάτων και δόξας πολλές φορές δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Για ποιο λόγο πολλοί απ' αυτούς που γίνονται διάσημοι και γνωρίζουν τη δόξα και τα πολλά χρήματα, τελικά καταλήγουν να είναι δυστυχισμένοι;
Πώς να νικήσουμε τα συναισθήματα κατωτερότητας μας; (2)
26-09-2010
Διάρκεια:23:29
Ελάχιστοι από εμάς όταν κοιτούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη λέμε δόξα τον Θεό για ότι είμαστε. Όταν εξετάζουμε τι έχουμε πάντοτε μπορούμε να βρούμε κάποιον που είναι καλύτερος, έχει περισσότερα. Πόσο όμορφη είμαι, πόσο ξεχωριστός είμαι. Το πώς βλέπεις τον εαυτό σου επηρεάζει το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας, τους άλλους και τον Θεό. Το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας, επηρεάζει την κάθε μας σχέση.
Σελίδα 1 από 2