Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Τάσο Μαρκουλιδάκη
Role: Ποιμένας ΕΕΕ Νικαίας

Ο ποιμένας της εκκλησίας Νικαίας είναι ο Τάσος Μαρκουλιδάκης. Ο Τάσος σπούδασε Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην ΑΣΟΕΕ. Αμέσως μετά το τέλος των προπτυχιακών του σπουδών,  μετέβη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού όπου σπούδασε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Διοίκηση επιχειρήσεων (ΜasterinBusinessAdministration) στο CaliforniaLutheranUniversity, στη δυτική όχθη των ΗΠΑ, στην πολιτεία της Καλιφόρνιας. Στην συνέχεια εργάστηκε στην Καλιφόρνια κατά την διάρκεια και μετά το πέρας των σπουδών του εργάστηκα ως υπεύθυνος δημιουργίας και διατήρησης βάσης δημογραφικών δεδομένων της Ventura County για τα πανεπιστήμια California Lutheran University και UCLA, ως μάρκετινγκ Μάνατζερ σε εταιρεία υπηρεσιών μετάφρασης και σε εταιρεία λογισμικού για εταιρείες real estate. Παράλληλα εργάστηκε και ως σύμβουλος (consultant) για ερευνητική εταιρεία ηλιακής ενέργειας. Στην συνέχεια μετέβη στην Βοστώνη όπου σπούδασε στο Θεολογικό σεμινάριο Gordon-Conwell. Από εκεί, αποφοίτησε με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Θεολογία (Master of Divinity). Κατά την διάρκεια της τριετούς παρουσίας του στην Βοστώνη  εργάστηκε ως εργάτης νεολαίας στην Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Βοστώνης. Το 2009 ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία. Aπό τον Οκτώβριο του 2009 υπηρετεί ως ποιμένας στην Ε.Ε.Ε. Νικαίας. Τον Ιούνιο του 2010 νυμφεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Γεωργία.

Τελευταία κηρύγματα του Τάσο Μαρκουλιδάκη
H πίστη που σώζει
12-11-2017
Αρκεί να πιστεύω για να σωθώ; Μπορεί να έχω ακλόνητη πίστη και να μην σωθώ; Πώς μπορώ να είμαι βέβαιος ότι η πίστη μου είναι αρκετή προκειμένου να με οδηγήσει στην αιώνια παρουσία του Θεού; Στο κήρυγμα αυτό αναλύουμε τις λανθασμένες θεωρήσεις και αντιλήψεις που υπάρχουν για την πίστη και προσδιορίζουμε τα τρία βασικά συστατικά της σώζουσας πίστης.
Η διωκόμενη εκκλησία
05-11-2017
Η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στη Διωκόμενη Εκκλησία. Οι αναφορές δείχνουν ότι περίπου 200 εκατομμύρια χριστιανοί σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν από σωματική βία, σύλληψη, βασανιστήρια, ακόμη και θάνατο απλώς και μόνο επειδή ζουν και εξασκούν μια πίστη που δεν είναι αποδεκτή από τους ηγέτες σε εκείνο το μέρος του κόσμου. Ένας Χριστιανός πεθαίνει κάθε ώρα επειδή πιστεύει στον Χριστό. Εμείς καλούμαστε να θυμόμαστε έξι αλήθειες που αναλύονται στο κήρυγμα αναφορικά με την διωκόμενη εκκλησία.
Η θρησκευτική μεταρρύθμιση του Λουθήρου και το δόγμα της δικαίωσης διά της πίστεως
29-10-2017
Tι είναι αυτό που κάνει τον Λούθηρο τόσο σημαντικό ώστε 500 χρόνια μετά την θυροκόλληση των 95 θέσεων του στο πανεπιστημιακό ναό της Βιτεμβέργης, να εορτάζεται η θρησκευτική μεταρρύθμιση σε όλο το Δυτικό κόσμο; Η καρδιά και ο πυρήνας της θεολογίας του Λουθήρου ήταν η επιστροφή στο βασικό δόγμα του ευαγγελίου του Ιησού Χριστού, το δόγμα της δικαίωσης, της αθώωσης μας δηλαδή μπροστά στον Θεό ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ανεξαρτήτως έργων. Αυτό το διαχρονικό μήνυμα ακόμη και σήμερα δοκιμάζεται, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι το έργο του Χριστού στο σταυρό δεν είναι αρκετό και πρέπει και εκείνοι να κάνουν καλά έργα και καλές πράξεις προκειμένου να διατηρήσουν τη σωτηρία τους ή να γίνουν άξιοι της σωτηρίας τους.
Η σταθερή παράμετρος της ζωής μας
22-10-2017
Διάρκεια:26:16
Ο Έλληνας προσωκρατικός φιλόσοφος Ηράκλειτος ο Εφέσιος δίδαξε: «Τα πάντα ρει, πάντα χωρεί και ουδέν μένει». Ο ίδιος δεν πίστευε ότι οι πάντες και τα πάντα μεταβάλλονται, αλλά επέμενε στη σύνδεση των μεταβολών με σταθερές παραμέτρους. O Θεός είναι η μόνη απόλυτη σταθερά. Ιδιαίτερα για τους πιστούς ο Θεός έχει μία σειρά από υποσχέσεις που ισχύουν στους αιώνες των αιώνων και αναφέρονται στο κήρυγμα αυτό, ώστε να τονωθούμε και να διαλυθούν τα όποια πνευματικά σύννεφα της ανασφάλειας.
Ο ανάλλαχτος Θεός της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης
15-10-2017
Διάρκεια:26:19
Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι Θεός οργής, ενώ ο Θεός της Καινής, είναι Θεός αγάπης. Πολλοί θεωρούν ότι ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι εκδικητικός, βίαιος, σκληρός που έκανε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας καθώς προέβη σε μία σειρά από εθνοκαθάρσεις. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι αληθές, καθώς μία σοβαρή μελέτη της Αγίας Γραφής αποκαλύπτει ότι ο Θεός δεν είναι διαφορετικές στις δύο Διαθήκες της Αγίας Γραφής. Ο Θεός είναι ανάλλαχτος στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη. Στο κήρυγμα αυτό αναλύουμε ότι ο Θεός της Βίβλου τόσο στην Παλαιά, όσο και στην Καινή Διαθήκη δεν είναι μόνο Θεός αγάπης, ελέους και χάρης, αλλά και Θεός άγιας δικαιοσύνης και ζηλοτυπίας και δίκαιης οργής και κρίσης απέναντι στο κακό, το οποίο αν και ανθεκτικό δεν είναι αιώνιο, αν και δυνατό δεν είναι παντοδύναμο. Παράλληλα, αποδεικνύουμε ότι οι εικόνες της δίκαιης κρίσης και οργής, αλλά και ότι ο Θεός είναι πονετικός, γενναιόδωρος, μακρόθυμος, πολυέλεος και στην Παλαιά Διαθήκη, καθώς συγχωρεί ξανά και ξανά την πνευματική πορνεία του λαού Ισραήλ.