Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Τάσο Μαρκουλιδάκη
Role: Ποιμένας ΕΕΕ Νικαίας

Ο ποιμένας της εκκλησίας Νικαίας είναι ο Τάσος Μαρκουλιδάκης. Ο Τάσος σπούδασε Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην ΑΣΟΕΕ. Αμέσως μετά το τέλος των προπτυχιακών του σπουδών,  μετέβη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού όπου σπούδασε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Διοίκηση επιχειρήσεων (ΜasterinBusinessAdministration) στο CaliforniaLutheranUniversity, στη δυτική όχθη των ΗΠΑ, στην πολιτεία της Καλιφόρνιας. Στην συνέχεια εργάστηκε στην Καλιφόρνια κατά την διάρκεια και μετά το πέρας των σπουδών του εργάστηκα ως υπεύθυνος δημιουργίας και διατήρησης βάσης δημογραφικών δεδομένων της Ventura County για τα πανεπιστήμια California Lutheran University και UCLA, ως μάρκετινγκ Μάνατζερ σε εταιρεία υπηρεσιών μετάφρασης και σε εταιρεία λογισμικού για εταιρείες real estate. Παράλληλα εργάστηκε και ως σύμβουλος (consultant) για ερευνητική εταιρεία ηλιακής ενέργειας. Στην συνέχεια μετέβη στην Βοστώνη όπου σπούδασε στο Θεολογικό σεμινάριο Gordon-Conwell. Από εκεί, αποφοίτησε με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Θεολογία (Master of Divinity). Κατά την διάρκεια της τριετούς παρουσίας του στην Βοστώνη  εργάστηκε ως εργάτης νεολαίας στην Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Βοστώνης. Το 2009 ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία. Aπό τον Οκτώβριο του 2009 υπηρετεί ως ποιμένας στην Ε.Ε.Ε. Νικαίας. Τον Ιούνιο του 2010 νυμφεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Γεωργία.

Τελευταία κηρύγματα του Τάσο Μαρκουλιδάκη
Οι ενοχές και η χάρη του Θεού
21-05-2017
Διάρκεια:30:32
Oι ενοχές αποτελούν ένα δίκοπο μαχαίρι. Οι ενοχές μπορούν να μας κινητοποιήσουν ή μπορούν να μας καταστρέψουν. Πρέπει να ήμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούμε το εργαλείο των ενοχών, ενθυμούμενοι ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους άλλους και ότι οι ενοχές δεν μπορούν να μεταμορφώσουν τις ζωές μας. Οι ζωές μας μεταμορφώνονται από τη χάρη του Θεού.
Το άγχος των μητέρων
14-05-2017
Περικοπή:Ψαλμοί 37:3-7
Διάρκεια:30:56
Επ΄ευκαιρίας της γιορτής της μητέρας, αναλύουμε πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε το άγχος, εμπιστευόμενοι τον Θεό. Στο μήνυμα εστιάζουμε ιδιαίτερα στα ζητήματα που αγχώνουν τις μαμάδες
Όταν οργιζόμαστε, ας μην αμαρτάνουμε
30-04-2017
Περικοπή:Εφεσίους 4:25-26
Διάρκεια:32:23
Ποια είναι η τελευταία φορά που οργίστηκες και είπες ή έκανες κάτι που μετάνιωσες οικτρά, στη συνέχεια ζήτησες συγχώρεση από τον Θεό και υποσχέθηκες στον εαυτό σου ότι δεν θα χάσεις τον έλεγχο όταν οργιστείς, αλλά σύντομα, είπες και έκανες πράγματα για τα οποία ντρέπεσαι; Η οργή προκαλεί αναστάτωση στη ζωή μας, στις σχέσεις με τους ανθρώπους, τον εαυτό μας και τον Θεό. Μας αναστατώνει και αφαιρεί ειρήνη και χαρά από τη ζωή μας. Η ευερεθιστότητα αποτελεί εμπόδιο ανάπτυξης και διατήρησης καλών σχέσεων, τόσο μέσα στην οικογένεια, όσο και μέσα στην εκκλησία και το- εργασιακό περιβάλλον, αλλά και στην κοινωνική προσαρμογή. Ένα άτομο που κατακλύζεται από αισθήματα θυμού και οργής χωρίς αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισής τους δεν μπορεί να επιτρέψει στον Θεό να μεταμορφώσει τη ζωή του, ούτε αγαπά τον πλησίον του ως σεαυτόν. Παράλληλα, ένα άτομο που δεν μπορεί να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στη δυνατότητα έκφρασης και στον έλεγχο της επιθετικότητάς του, δεν έχει εσωτερική αλλά και εξωτερική ισορροπία στη ζωή του. Στο κήρυγμα αυτό εξετάζουμε εάν η οργή είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας, ορίζουμε την οργή και τον θυμό, αναλύουμε πότε οργιζόμαστε χωρίς να αμαρτάνουμε, εξηγούμε τους βασικούς λόγους για τους οποίους οργιζόμαστε, μιλούμε για το τι να κάνουμε όταν πρόκειται να εκραγούμε και εξηγούμε πώς να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και τα συναισθήματα οργής που μας πλημμυρίζουν.
Μην ακολουθήσεις τη καρδιά σου
23-04-2017
Ένα από τα βασικά motto, συνθήματα της εποχής είναι το εξής: Ακολούθησε την καρδιά σου, ξέρει τον δρόμο, Είναι έντονη η προτροπή, στις ταινίες, τα τραγούδια και στην κουλτούρα της εποχής μας: "ακολούθησε την καρδιά σου ή τα όνειρά σου για να πετύχεις". Ο Χριστός όμως δίδαξε ότι είναι επικίνδυνο και ανόητο να ακολουθήσουμε τυφλά τη καρδιά μας, επειδή η καρδιά μας είναι σύμφωνα με την Αγία Γραφή γεμάτη κακία, αφροσύνη, απατηλή υπέρ πάντα και σφόδρα διεφθαρμένη.
Οι αποδείξεις και η σημασία της ανάστασης του Χριστού
16-04-2017
Διάρκεια:28:57
Αναστήθηκε όντως ο Χριστός; Πώς μπορούμε να ήμαστε σίγουροι ότι ο Χριστός όντως νίκησε τον θάνατο; Αν όντως αναστήθηκε τι αλλάζει για εμάς;