Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Παιδικά Φεστιβάλ
E-mail Εκτύπωση

Η εκκλησία μας πλέον κάθε Σεπτέμβριο, αμέσως πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά, διοργανώνει  τριήμερο τρίωρο παιδικό πρόγραμμα για ηλικίες 4-12 ετών που περιλαμβάνει: υμνωδία, βιβλικό μάθημα προσαρμοσμένο για παιδιά με χρησιμοποίηση κουκλοθέατρου , παιχνιδιών, χειροτεχνιών και σνακ.

Aπαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των παιδιών είναι η συγκατάθεση των γονιών τους ή κάποιου άλλου υπευθύνου.

Το 2010 στο πρώτο θερινό σχολείο της Εκκλησίας τα παιδιά έμαθαν για την ιστορία του προφήτη Ηλία από την Παλαιά Διαθήκη. Ο προφήτης Ηλίας στάθηκε ενάντια στους 850 προφήτες των ψεύτικων θεών και με τη βοήθεια του Θεού, τους έδειξε ποιος είναι ο αληθινός Θεός και πως Αυτόν μόνο πρέπει να υπακούμε.

Το 2011 τα παιδιά έμαθαν για τον Ιησού Χριστό, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος  τον οποίο τα κύματα κι ο άνεμος τον υπακούν. Τα παιδιά έμαθαν για τον Χριστό που έχει εξουσία να συγχωρεί αμαρτίες, νίκησε το θάνατο και έχει τόση δύναμη κι όμως είναι απλός.

Το 2012 τα παιδιά έμαθαν για τον Αβραάμ και για το πώς κάποιος τις υποσχέσεις του Θεού όποιες κι αν είναι οι συνθήκες / περιστάσεις της ζωής του.

Το 2013 τα παιδιά έμαθαν για τον Δανιήλ.Ο Δανιήλ και οι φίλοι του βρέθηκαν σε πολύ νεαρή ηλικία μόνοι τους, μακριά από το σπίτι τους, αιχμάλωτοι, σε μια χώρα που οι άνθρωποι  δεν πίστευαν στον αληθινό Θεό, αλλά στα είδωλα. Είχαν τον πειρασμό να γίνουν «σαν όλους τους άλλους». Όμως, με τη βοήθεια του Θεού έμειναν σταθεροί στην πίστη τους. Ο Θεός όμως  τους δυνάμωσε μέσα σε όλες τις δυσκολίες που πέρασαν. Εάν και εσύ εμπιστευθείς, ζήσεις δηλαδή για τον Ιησού Χριστό, Εκείνος θα σε οδηγήσει να ζήσεις με αληθινή πίστη ακόμη κι όταν δεν είναι εύκολο. Μπορείς με τη δύναμη του Τριαδικού Θεού να είσαι διαφορετικός κι ελεύθερος από τις γνώμες των άλλων, επειδή θα αγαπάς τον Χριστό και θα σε ενδιαφέρει Εκείνος τι σκέφτεται για σένα.

 

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στα παιδικά φεστιβάλ της εκκλησίας μας!

 

Θερινό Σχολείο 2010

 

Θερινό Σχολείο 2011