Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Γένεση
Γένεση

Το βιβλίο της Γένεσης είναι συγκλονιστικό, όχι μόνο επειδή περιέχει ξεχωριστές ιστορίες όπως την πτώση των πρωτοπλάστων και τον κατακλυσμό του Νώε, αλλά και επειδή σε αυτό βρίσκουμε την δημιουργία του Σύμπαντος, την ιστορία των Πατριαρχών του Ισραήλ και της Χριστιανικής πίστης και τα βασικότερα δόγματα της Χριστιανικής θεολογίας όπως αυτά της αμαρτίας, δικαίωσης, κυριαρχίας Θεού και ανθρώπινης ελευθερίας και υπευθυνότητας. 

Κηρύγματα αυτής της σειράς
Εν αρχή
25-09-2013
Διάρκεια:25:12
Ποιος δημιούργησε τον κόσμο; Ποιος δημιούργησε εκείνον που φέρεται να δημιούργησε τον κόσμο; Έχει το σύμπαν ημερομηνία έναρξης και τέλους; Πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν και για ποιο λόγο; Κάθε άνθρωπος κάποια στιγμή στη ζωή του θα κληθεί να απαντήσει στα παραπάνω θεμελιώδη ερωτήματα. Το σημερινό κήρυγμα μελετώντας τα πρώτα εδάφια της Αγίας Γραφής δίνει Βιβλικές απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά.
Το σχέδιο του Θεού για την ανθρωπότητα
02-10-2013
Περικοπή:Γένεσις 1:26-28
Διάρκεια:35:09
Ο Θεός δημιούργησε το ανθρώπινο γένος και εποίησε άρσεν και θήλυ. Στην εποχή μας η ομοφυλοφιλία θεωρείται ως κάτι το φυσιολογικό, ένας εναλλακτικός τρόπος ζωής. Δεκάδες βιβλία, ομιλίες και κηρύγματα έχουν γίνει στο θέμα αυτό. Συχνά όμως αφήνουμε έξω τον αρχικό σχεδιασμό του Θεού και τι αναφέρει η Αγία Γραφή στο βιβλίο της Γένεσης για το θέμα αυτό που ιδιαίτερα στην εποχή μας είναι πολύ ευαίσθητο.
Κατ΄εικόνα και ομοίωση
09-10-2013
Περικοπή:Γένεσις 1:26-28
Διάρκεια:26:15
Τι σημαίνει πως ο άνθρωπος είναι δημιουργημένος κατ΄εικόνα και ομοίωση του Θεού;
Xωματάνθρωποι
23-10-2013
Περικοπή:Γένεσις 2:4-7
Διάρκεια:28:36
Πώς ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο; Το δεύτερο βιβλίο της Γένεσης μας αναλύει το πώς δημιουργήθηκε ο άνθρωπος.
Η επανάσταση του Αδάμ
30-10-2013
Περικοπή:Γένεσις 2:8-17
Διάρκεια:31:06
O Aδάμ και η Εύα με την παρακοή τους προς τον Θεό, θεώρησαν πως θα μπορούσαν να χειριστούν την ζωή τους καλύτερα. Η πράξη τους ήταν μία πράξη αυτονομίας, επανάστασης, μία διακήρυξη ανεξαρτησίας ενάντια στον Θεό του σύμπαντος. Όταν ο Αδάμ παράκουσε με την πράξη του είπε, «ο Θεός, δεν έχει σημασία. Είμαι το κέντρο του δικού μου σύμπαντος." Οι πρωτόπλαστοι πίστεψαν το φίδι που τους είπε " δεν πειράζει, αξίζει τον κόπο, να παρακούσετε τον Θεό, μην τον αφήνετε να σας λέει τι να κάνετε. Αν σας αρέσει, πάρτε το. Αν δεν σας αρέσει, θα το ξεχάσουμε". Δυστυχώς, ως ανθρωπότητα συνεχίζουμε να αψηφούμε τις εντολές και τις προειδοποιήσεις του Θεού. Υπάρχει ένας και μόνο τρόπος για να ήμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι και ολοκληρωμένοι. Να ζήσουμε κάτω από τον έλεγχο του Θεού. Να παραδώσουμε τον έλεγχο της ζωής μας σε αυτόν. Να χάσουμε τη ζωή μας για να την κερδίσουμε. Να ζήσουμε με τους δικούς του όρους.
Η ιστορία που άλλαξε τον κόσμο
06-11-2013
Περικοπή:Γένεσις 3:1-7
Διάρκεια:33:09
Η Αγία Γραφή δεν γίνεται κατανοητή εάν δεν κατανοήσουμε τα πρώτα κεφάλαια της Γένεσης. Η Γένεση 1 μας λέει ότι όταν ο Θεός τελείωσε με τη δημιουργία, ο ίδιος δήλωσε ότι ήταν «πολύ καλή». Εκείνη την ημέρα δεν υπήρχε έγκλημα, φτώχεια, ασθένεια και θάνατος. Δεν υπήρχαν διαλυμένα σπίτια, έμποροι ναρκωτικών, δολοφόνοι και παιδεραστές. Αυτό που ο Θεός δημιούργησε ήταν καθαρό και τέλειο. Τι συνέβη στον παράδεισο που ο Θεός δημιούργησε; Η αμαρτία!