Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Τα βασικά πιστεύω της Ευαγγελικής Εκκλησίας
Τα βασικά πιστεύω της Ευαγγελικής Εκκλησίας

Η σειρά αυτή αναλύει τα βασικότερα δόγματα της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας, τα ιδιαίτερα στοιχεία της χριστιανικής διδασκαλίας που ιστορικά εδράζεται στη Θρησκευτική Μεταρρύθμιση, το μεταρρυθμιστικό κίνημα του 16ου αιώνα, που οδήγησε στη δημιουργία του Προτεσταντισμού, ως του τρίτου μεγάλου κλάδου του Χριστιανισμού δίπλα στην Ορθοδοξία και τον Καθολικισμό.

Κηρύγματα αυτής της σειράς
H θρησκευτική μεταρρύθμιση
27-10-2013
Διάρκεια:24:56
Το 1517 ο Μαρτίνος Λούθηρος άρχισε τη διαμαρτυρία του κατά του Παπισμού και της Ρωμαϊκής Εκκλησίας. Ύστερα από μελέτη της προς Ρωμαίους επιστολής του αποστόλου Παύλου, πείστηκε πως η σωτηρία της ψυχής του ανθρώπου ήταν αποτέλεσμα μόνο της Θείας Χάρης και της πίστης, κι όχι των αγαθών έργων. Ως αποτέλεσμα της διαμαρτυρίας του προέκυψε ο τρίτος κλάδος του Χριστιανισμού.
Μόνο η Αγία Γραφή
10-11-2013
Διάρκεια:24:52
Η Αγία Γραφή για την Ευαγγελική Εκκλησία αποτελεί την απόλυτη θεόπνευστη αποκάλυψη και την ύψιστη αυθεντία σε θέματα ζωής και πίστης.
Μόνο η Χάρη
17-11-2013
Διάρκεια:34:18
Ποια είναι η γνώμη του Θεού όπως αποκαλύπτεται στην Αγία Γραφή για τον άνθρωπο; Μπορούμε να σωθούμε με τις δικές μας ενέργειες, δυνάμεις και προσπάθειες; Αρκούν οι καλές προθέσεις και η ειλικρινής και έντιμη προσπάθεια
Μόνο η χάρη 2
24-11-2013
Διάρκεια:36:18
Ο Νώε, σώθηκε επειδή ήταν σωστός σε έναν κόσμο αμαρτίας; Ο Δαβίδ σώθηκε επειδή ήταν ο άνθρωπος κατά την καρδία του Θεού; Ο Απόστολος Πέτρος σώθηκε επειδή σταυρώθηκε ανάποδα για τον Χριστό; Ο Ιωάννης σώθηκε επειδή ήταν ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού; Ο Απ.Παύλος σώθηκε επειδή ίδρυσε εκκλησίες στα έθνη ή ανάστησε νεκρό; Όλοι σώθηκαν εξαιτίας της χάρης του Θεού. Χάρη σημαίνει πως ο Θεός μας δίνει αυτό που δεν μας αξίζει. Μόνο η χάρη του Θεού σώζει. Και όχι μόνο μας σώζει, αλλά μας αγιάζει και μας κρατάει μέχρι τέλους.
Δικαίωση εκ πίστεως
01-12-2013
Περικοπή:Ρωμαίους 3:21-27
Διάρκεια:30:33
Η Μεταρρύθμιση ξεκίνησε ουσιαστικά όταν ο Μαρτίνος Λούθηρος κατανόησε μελετώντας την προς Ρωμαίους Επιστολή τη βιβλική διδασκαλία για τη δικαίωση του ανθρώπου χάριν του Χριστού μόνον διά της πίστεως. Η διδασκαλία αυτή ήταν και παραμένει η αιχμή του δόρατος και το διακριτικό στοιχείο των Ευαγγελικών Εκκλησιών. Δικαίωση είναι μια στιγμιαία νομική πράξη του Θεού, διά της οποίας α) ο Θεός συγχωρεί τις αμαρτίες μας και μας συμπεριφέρεται σαν να μην έχουμε αμαρτήσει και β) ενώ δεν το αξίζουμε μας ανακηρύττει δικαίους (Β΄Επιστολή προς Κορινθίους 5:21)
Δικαίωση εκ πίστεως 2
08-12-2013
Διάρκεια:20:32
Αν όλες οι σκέψεις και πράξεις σου παρουσιάζονταν ως μία τηλεοπτική ταινία απόψε κι οι άνθρωποι μπορούσαν να δουν τις σκέψεις και τις πράξεις σου κατά τον τελευταίο μήνα, πώς θα ένιωθες; Κανείς δεν μπορεί να είναι αρκετά καλός για να σταθεί ενώπιον του Θεού, γιατί κανείς δεν είναι τέλειος. Ο Χριστός που έζησε τέλεια τη ζωή που έπρεπε να είχαμε ζήσει και πέθανε τον θάνατο που θα έπρεπε να είχαμε πεθάνει, πάνω στον σταυρό έχει πληρώσει για την κάθε κακή σκέψη, πράξη και κακό λόγο. Αν μετανοήσουμε και εμπιστευτούμε όχι τη δική μας ικανότητα να Τον ακολουθήσουμε, αλλά αυτό που έκανε ο Χριστός, Αυτός θα μας σώσει και δικαιώσει διά πίστεως. Η δικαίωση είναι μία πράξη με την οποία ο Θεός μας συγχωρεί τις αμαρτίες και μας ανακηρύσσει δίκαιους, ενώ δεν ήμαστε.
Solus Christus: Mόνο ο Χριστός σώζει
22-12-2013
Πώς μπορούμε να σωθούμε, πώς μπορούν να συγχωρηθούν οι αμαρτίες μας και να ήμαστε σίγουροι πως όταν φύγουμε από αυτόν τον κόσμο, θα ξοδέψουμε την αιωνιότητα στον Παράδεισο; Κάποιοι ισχυρίζονται πως μόνο η εκκλησία τους σώζει. Άλλοι πως πρέπει να βαπτιστούν ή να είναι καλοί άνθρωποι, προσπαθώντας για το καλύτερο και κάνοντας αγαθοεργίες. Τι διδάσκει όμως η Αγία Γραφή;
Η εφαρμογή της δικαίωσης διά της πίστεως
29-12-2013
Διάρκεια:29:06
Sola Scriptura: Μόνον η Αγία Γραφή
02-11-2014
Διάρκεια:32:37
To πρώτο άρθρo της Ομολογίας Πίστης της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας αναφέρει: «Πιστεύομεν εις την Αγίαν Γραφήν ως το μόνο θεόπνευστο βιβλίο και ως τη μόνη πηγή και τον μόνο κανόνα πίστεως και έργων, και ότι είναι αυτή πλήρης, επαρκής, ασφαλής και αλάθητος οδηγός για κάθε περίσταση πνευματικής απορίας και δυσκολίας.» Τι σημαίνει πρακτικά για τους πιστούς ότι η Αγία Γραφή είναι θεόπνευστη, πλήρης, επαρκής και αλάθητη; Ποιο είναι το κεντρικό θέμα της Αγίας Γραφής και πώς καλούμαστε να μελετούμε την Αγία Γραφή;
H δόξα του Θεού
09-11-2014
Διάρκεια:35:31
Τι είναι η δόξα του Θεού και πώς μπορούμε να την ορίσουμε; Πόσο σημαντική είναι για εμάς και για τον Θεό; Ποιός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν και τον άνθρωπο; Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο ο Θεός μας σώζει;
Σελίδα 1 από 2