Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Υπερνικώντας τις δυσκολίες
Υπερνικώντας τις δυσκολίες

Ακόμη και όταν οι καταστάσεις δεν βαίνουν όπως θα επιθυμούσαμε, καλούμαστε να συνεχίζουμε να αγαπάμε το Θεό με όλο μας το είναι, τον πλησίον μας ως σεαυτόν, να υπακούμε στο Θεό και να Τον εμπιστευόμαστε. Πώς όμως μπορούμε να διατηρήσουμε τη πίστη μας στις δύσκολες στιγμές, όταν έχουμε προβλήματα, αγωνίες και άγχος; Πώς μπορούμε να στηρίζουμε τις ελπίδες μας στον Θεό, όταν μία τραγωδία μας χτυπά την πόρτα; Πώς ο Θεός μπορεί να φέρει πίστη όπου υπάρχει αμφιβολία, αγάπη όπου υπάρχει μίσος, ελπίδα όπου υπάρχει απελπισία, φως όπου υπάρχει σκοτάδι και έλεος όπου υπάρχει αμαρτία; Η Αγία Γραφή απαντάει ότι τα πάντα μπορούμε χάρη στο Χριστό που μας δυναμώνει. Σε αυτή τη σειρά θα μελετήσουμε πως μπορούμε να υπενικήσουμε τις δυσκολίες με τη βοήθεια του Θεού και να αυξηθούμε πνευματικά ακόμη και εν μέσω τρικυμιών.

Κηρύγματα αυτής της σειράς
H κυριαρχία του Θεού στις τραγωδίες
02-02-2014
Τι σημαίνει ότι ο Θεός είναι κυρίαρχος, ακόμη και μέσα στις τραγωδίες; Όταν κάτι κακό συμβαίνει πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται νοιάζεται ο Θεός; Μπορεί να βοηθήσει, αλλά δεν θέλει ή θέλει αλλά δεν μπορεί; Επιτρέπει ή προκαλεί τις δυσάρεστες καταστάσεις στη ζωή μας; Τι αναφέρει η Αγία Γραφή για όλα τα παραπάνω και τι υπόσχεται ο Θεός για όσους τον αγαπούν;
Νικώντας το άγχος
09-02-2014
Όλοι αγχωνόμαστε για κάτι. Αγχωνόμαστε για τη δουλειά, τους λογαριασμούς, τα παιδιά, τα πεθερικά, τα παιδιά, για την υγεία μας και την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της πατρίδας μας. Η Αγία Γραφή μας καλεί να μην ανησυχούμε για το μέλλον. Γιατί όμως να μην αγχωνόμαστε και πώς μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο να μην αγωνιούμε;
Tα αδύνατα είναι δυνατά για τον Θεό
16-02-2014
Διάρκεια:30:36
Η Αγία Γραφή ξανά και ξανά αναφέρει πως «τα αδύνατα παρά ανθρώποις είναι δυνατά παρά τω Θεώ», «δεν είναι ουδέν πράγμα δύσκολον εις σε» και «τίποτα δεν είναι αδύνατο για τον Κύριο». Ο πιστός Χριστιανός μπορεί να ελπίζει επειδή υπάρχει ένας Θεός, ο οποίος μπορεί να αντιστρέψει κάθε κατάσταση, να φέρει φως όπου υπάρχει σκοτάδι, ελπίδα όπου υπάρχει απελπισία και αδιέξοδο, αγάπη όπου υπάρχει μίσος, έλεος όπου υπάρχει πρόβλημα και πίστη όπου υπάρχει αμφιβολία.
Ο Άρτος της Ζωής
23-02-2014
Διάρκεια:45:49
Το κήρυγμα απαντάει στις παρακάτω ερωτήσεις: Πώς μπορείς να ταΐσεις 5000 άντρες συν τα παιδιά και τις γυναίκες τους με 5 κρίθινα ψωμάκια και 2 ψαράκια; Γιατί ο Θεός ορισμένες φορές μας ζητάει πράγματα που φαντάζουν ανέφικτα; Πώς ο Θεός ενεργεί τα θαύματα; Ποια είναι η δική μας συμμετοχή στα θαύματα που πραγματοποιεί ο Θεός; Μπορεί και θέλει ο Θεός να πραγματοποιεί θαύματα, χωρίς τη δική μας δύναμη, συμμετοχή και πίστη; Ήμαστε διατεθειμένοι να επιχειρήσουμε μεγάλα πράγματα για τον Θεό, να υπακούσουμε, όταν δεν ήμαστε σίγουροι εάν και πώς ο Θεός θα απαντήσει θετικά στα αιτήματα μας; Ποιος είναι ο ρόλος μας όταν ο Θεός πράττει ένα θαύμα; Εάν πιστεύουμε στον Χριστό, Εκείνος έχει τη δύναμη να κάνουμε απείρως περισσότερα, από όσα ζητούμε ή νοούμε.
Η θαυμαστή διάδοση του Χριστιανισμού
02-03-2014
Διάρκεια:31:48
Εμείς οι χριστιανοί που ζούμε στο τέλος του 20ου αιώνα, έχουμε συνηθίσει το θαύμα της ιδρύσεως της Εκκλησίας. Δεν μας κάνει ίσως την εντύπωση που προκάλεσε στον κόσμο των πρώτων χριστιανικών αιώνων. Το 100 μ.Χ. 2 γενιές (60 έτη) μετά τον Χριστό, ο κόσμος είναι κατά 0,6% Χριστιανοί. Σε απόλυτους αριθμούς, το 100 μ.Χ. οι χριστιανοί ήταν 5.000.000. Το 200 λόγω των διωγμών 2.000.000. Το 300 μ.Χ. έφθασαν πάλι τα 5.000.000. Και το 400 τα 10.000.000. Σήμερα, 2,2 δις άνθρωποι είναι Χριστιανοί! Αν ο Χριστός έχει τη δύναμη να μετατρέψει τον Χριστιανισμό στη μεγαλύτερη θρησκεία της ανθρωπότητας, έχει τη δύναμη να μας βοηθήσει και σε κάθε περίσταση. Ο σταυρός του είναι η τελειότατη αξιοποίηση της ιστορίας, είναι το κορύφωμα και μεγαλύτερη εκδήλωση της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο, η ύψιστη εγγύηση όπως αναφέρει ένας Ορθόδοξος θεολόγος ότι «τα διάφορα γεγονότα δεν είναι η σαρκαστική απάντηση της τυφλής τύχης, η των αδυσώπητων και άκαμπτων φυσικών νόμων που σπαράσσουν την ανθρώπινη ψυχή», αλλά τμήμα θείου σχεδίου και έκφραση της προαιωνίου βουλής του Θεού, η οποία δεν αφορά μόνο στην ανθρωπότητα ως ολότητα, αλλά και σε κάθε μία ψυχή ιδιαιτέρως.
Yπερνικώντας το πένθος
09-03-2014
Διάρκεια:31:49
Ο Χριστός δίδαξε:«Μακάριοι οι πενθούντες, διότι αυτοί θέλουσι παρηγορηθή». Ποιοι είναι οι πενθούντες και πώς παρηγορούνται από τον Θεό;
Υπερνικώντας τον θάνατο
16-03-2014
Διάρκεια:30:22
Ο θάνατος αποτελεί τον μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου. Ο φόβος του θανάτου είναι ο μεγαλύτερος για τον άνθρωπο. Ο Γούντι Αλεν ευφυολογώντας ανέφερε ενδεικτικά: «Δεν φοβάμαι το θάνατο, απλώς δεν θέλω να είμαι εκεί όταν θα έρθει»! Ο σημαντικότερος εν ζωή υπαρξιακός ψυχοθεραπευτής, ο Irvin Yalom, μας προσκαλεί να μην αγνοήσουμε το θάνατο, ούτε να τον ξορκίσουμε, αλλά να πετύχουμε το δυσκολότερο: να συμφιλιωθούμε μαζί του και να αναμετρηθούμε με το μεγαλύτερο ανθρώπινο φόβο.Πώς όμως; Αν κάτι καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω, είναι ότι τελικά ο φόβος του τέλους της ζωής αγγίζει σε υπαρξιακό επίπεδο ευαίσθητες και κρίσιμες πτυχές της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης, κι όχι μόνο του τέλους της. Όλα τα παραπάνω συνοψίζονται στο αγωνιώδες νεανικό μήνυμα που συναντάμε σε γκράφιτι γραμμένο στους τοίχους της πόλης: «Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;» Η Χριστιανική θεώρηση είναι πως ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, που είναι η ανάστασις και η ζωή και ο πρωτότοκος εκ των νεκρών έχει νικήσει τον θάνατο και όσοι Τον εμπιστευτούν για την αιώνια σωτηρία τους , δεν φοβούνται τον θάνατο.Ο θάνατος για όσους εμπιστευτούν τον Χριστό έχει νικηθεί και μία μέρα η δύναμη του θα εξαλειφθεί. Κανείς δεν είναι πραγματικά έτοιμος να ζήσει, εάν δεν σταματήσει να φοβάται το θάνατο. Η Γραφή απαντά πως αυτός που νίκησε το μεγαλύτερο πρόβλημα του ανθρώπου τον Θάνατο, είναι αυτός που μπορεί να μας βοηθήσει να νικήσουμε και τα υπόλοιπα προβλήματα.
Yπερνικώντας τις αμφιβολίες για την αγαθοσύνη του Θεού
23-03-2014
Διάρκεια:35:58
Πώς αντιδρούμε όταν ο Θεός δεν απαντά όπως ζητούμε και προσδοκούμε; Οι καθυστερήσεις του Θεού δεν είναι αρνήσεις.Αν το πιστεύουμε αυτό και πιστεύουμε πως ο Θεός είναι καλός, πως νοιάζεται για εμάς, ακόμη και όταν τα προβλήματα και οι περιστάσεις μας λένε το αντίθετο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα.Πόσες φορές ζητώντας για ένα μικρό θαύμα, χάνουμε ένα μεγαλύτερο θαύμα; Μερικές φορές ζητώντας για ανακούφιση εδώ και τώρα, χάνουμε μία μεγαλύτερη ευλογία πιο μετά
Ο Θεός ελέγχει κάθε λεπτομέρεια
30-03-2014
Διάρκεια:13:23
Η Τύχη, αρχαιοελληνική θεότητα, ήταν, σύμφωνα με τον Ησίοδο μία από τις κόρες του Ωκεανού από την Τηθύ[1] ή κόρη του Δία Ελευθερίου κατά τον Πίνδαρο, μητέρα των Ωρών.Θεωρούνταν θεότητα ευμενής, που προστάτευε τα άτομα και τις πόλεις. Τύχη είναι η υποτιθέμενη «δύναμη» που αποδίδεται σε έμψυχα ή άψυχα αντικείμενα και η οποία είναι σε θέση να επηρεάσει, πέρα από τον έλεγχο του ανθρώπου και τους φυσικούς νόμους του σύμπαντος, γεγονότα και καταστάσεις ώστε να έχουν θετική κατάληξη. Οι Χριστιανοί δεν χρειάζεται να υπερνικήσουν την θεά τύχη, επειδή ο Θεός ελέγχει κάθε λεπτομέρεια της ζωής μας, της φύσης, του σύμπαντος και της ανθρώπινης ιστορίας.
Yπερνικώντας τα δάκρυα
06-04-2014
Διάρκεια:31:48
Άνθρωπος, αδελφοί μου χωρίς δάκρυα δεν υπάρχει. Βλέπουμε να κλαίνε βρέφη, άνδρες , γυναίκες , ακόμη και ο Σωτήρα μας δάκρυσε. Mάλιστα, τα δάκρυα που δεν φαίνονται είναι αυτά που πονάνε περισσότερο. Διαβάζοντας την Αγία Γραφή βλέπουμε πολλούς πιστούς ανθρώπους να δακρύζουν και να κλαίνε. Το σημερινό μήνυμα αναφέρεται στα δάκρυα που βρίσκουμε στην Αγία Γραφή και στη σημασία τους.
Σελίδα 1 από 3