Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Yπηρετώντας σωστά για τη δόξα Του
Yπηρετώντας σωστά για τη δόξα Του

Zούμε σε μία εποχή όπου δεν θέλουμε να υπηρετούμε τους άλλους. Αντίθετα, θέλουμε να μας υπηρετούν και να εκμεταλλευόμαστε όποτε χρειαστεί πρόσωπα και καταστάσεις προκειμένου να επιτύχουμε του σκοπούς μας. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός δίδαξε πως «42… αυτοί που θεωρούνται ηγέτες των εθνών ασκούν απόλυτη εξουσία πάνω τους, και οι άρχοντές τους τα καταδυναστεύουν 43 Όμως, δεν θα είναι έτσι αναμεταξύ σας· αλλά, όποιος θέλει να γίνει μεγάλος ανάμεσά σας, θα είναι υπηρέτης σας· 44 και όποιος από σας θέλει να γίνει πρώτος, θα είναι δούλος όλων· 45 επειδή, ο Υιός τού ανθρώπου δεν ήρθε για να υπηρετηθεί, αλλά για να υπηρετήσει και να δώσει τη ζωή του λύτρο για πολλούς» (Μάρκος 10:42-45). Όσοι αγαπούν τον Χριστό συνειδητοποιούν πως  υπηρετούν τον Θεό, όταν υπηρετούν τους άλλους όπως θα υπηρετούσαν τον Κύριο Ιησού Χριστό και όταν δίνουν στους άλλους, ό,τι χρειάζονται περισσότερο όταν το αξίζουν λιγότερο, ακριβώς όπως έκανε και μαζί μας ο Χριστός πάνω στον σταυρό.

 

Κηρύγματα αυτής της σειράς
Yπηρετώντας σωστά
21-09-2014
Υπηρετείς όσους δεν συμπαθείς, όσους δεν αγαπάς, όσους δεν θες να συγχωρέσεις, όσους σου κάνουν τη ζωή δύσκολη; Ο Χριστιανός υπηρέτης υπηρετεί αυτούς που δεν αξίζει να υπηρετηθούν, όπως ακριβώς έκανε ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός που έγινε δούλος της ανθρωπότητας και μας υπηρέτησε μέχρι σταυρικού θανάτου (Φιλιππησίους 2:5-11). Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα Του επειδή στην εκκλησία του Χριστού ήμαστε μέλη αλλήλων (Ρωμαίους 12:3). Ανήκουμε ο ένας στον άλλον και καλούμαστε να αγαπούμε και να υπηρετούμε ο ένας τον άλλον, ακολουθώντας το παράδειγμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Η σημασία της υπηρεσίας
28-09-2014
Διάρκεια::0
Ποιους καλούμαστε να υπηρετούμε και πώς; Υπηρεσία είναι μία πράξη αγάπης που διενεργείται με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, προκειμένου να εκπληρωθούν οι παροδικές, αλλά και οι πνευματικές ανάγκες των άλλων γύρω μας. Υπηρεσία είναι να βάζω τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές μου. Οι μόνοι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν μάθει να υπηρετούν. Δεν έχει σημασία αν είσαι μεγάλος ή μικρός ο Θεός θα σε χρησιμοποιήσει αν του πεις πως είσαι διαθέσιμη και αν αρχίσεις να ενεργείς και να σκέφτεσαι ως υπηρέτης.