Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
To Άγιο Πνεύμα
To Άγιο Πνεύμα

Υπάρχουν πολλές λανθασμένες ερμηνείες περί του Αγίου Πνεύματος. Κάποιοι βλέπουν το Άγιο Πνεύμα ως κάποια μυστική δύναμη ή τη θεία δύναμη που βρίσκεται σε ενέργεια. Άλλοι αντιλαμβάνονται το Άγιο Πνεύμα ως απρόσωπη δύναμη την οποία ο Θεός διέθεσε στους μαθητές του Χριστού. Η Αγία Γραφή αναφέρει ότι το Άγιο Πνεύμα είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας. Είναι ομοούσιο με τα πρόσωπα του Πατρός και του Υιού και κατά το Σύμβολο της Πίστεως «συνπροσκυνείται και συνδοξάζεται» με τον Πατέρα και με τον Υιό, ίσο κατά τη λατρεία και την τιμή. Στην Αγία Γραφή αποκαλείται ως «Παράκλητος», ο οποίος θα έλθει να αντικαταστήσει τον Ιησού Χριστό. Στη σειρά αυτή θα αναλύσουμε το πρόσωπο, τον πολύ σημαντικό ρόλο και την μοναδική αποστολή του Αγίου Πνεύματος.

Κηρύγματα αυτής της σειράς
To Άγιο Πνεύμα
31-01-2016
Το Άγιο Πνεύμα είναι μία από τις τρεις υποστάσεις ή πρόσωπα της Αγίας Τριάδας, δηλαδή του ενός και μοναδικού Θεού, ομοούσιο (δηλαδή μοιράζεται την ίδια ουσία-ύπαρξη) με τον Πατέρα και τον Υιό. Επομένως το `Αγιο Πνεύμα είναι Θεός, που «συμπροσκυνείται και συνδοξάζεται» με τον Πατέρα και τον Υιό.Αποτελεί πρόσωπο που κατέχει διάνοια, συναισθήματα και θέληση. Το Άγιο Πνεύμα διαλογίζεται, γνωρίζει, λυπάται, λαμβάνει αποφάσεις, ικετεύει και μεσολαβεί για τους πιστούς. Ως Θεός, το Άγιο Πνεύμα μπορεί να υπάρξει ως Παράκλητος, Βοηθός, Οδηγός και ως Σύμβουλος, όπως ακριβώς υποσχέθηκε ο Ιησούς ότι θα είναι (Ιωάννην 14:16,26; 15:26).
Το βάπτισμα και η πλήρωση του Αγίου Πνεύματος
07-02-2016
Αποτελεί το βάπτισμα με το Άγιο Πνεύμα μία εμπειρία για όλους τους πιστούς ή αφορά μία εμπειρία για κάποιους; Πότε και πώς λαμβάνουμε το Άγιο Πνεύμα; Είναι όλοι οι πιστοί βαπτισμένοι και πληρωμένοι με το Άγιο Πνεύμα; Στο συγκεκριμένο κήρυγμα αναλύουμε τους δύο όρους και ξεκαθαρίζουμε πότε ένας πιστός είναι βαπτισμένος και πληρωμένος με το Άγιο Πνεύμα.
Oι προυποθέσεις της πλήρωσης με το Άγιο Πνεύμα
14-02-2016
Περικοπή:Εφεσίους 5:15-21
Διάρκεια:31:54
Η Αγία Γραφή καλεί τους πιστούς να πληρώνονται με το Άγιο Πνεύμα. Πώς όμως μπορεί να γίνει αυτό; Ποιες είναι οι προυποθέσεις και γιατί να επιλέξουμε να πληρωνόμαστε καθημερινά και συστηματικά με το Άγιο Πνεύμα; Το μήνυμα απαντά σε αυτές τις ερωτήσεις.
Τα αποτελέσματα της πλήρωσης με το Άγιο Πνεύμα
21-02-2016
Περικοπή:Εφεσίους 5:18-21
Διάρκεια:36:55
Πώς μπορώ να γνωρίζω ότι είμαι πληρωμένος με το Άγιο Πνεύμα;
Τα αποτελέσματα της πλήρωσης με το Άγιο Πνεύμα_2
28-02-2016
Περικοπή:Εφεσίους 5:1-6:18
Διάρκεια:3200
To Άγιο Πνεύμα επιθυμεί να έχει τον έλεγχο σε κάθε συρτάρι, ντουλάπα, κλειδαριά της ζωής μας . Για αυτό δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το ποιους συναναστρεφόμαστε. Μόνο με τη δύναμη του Πνεύματος του Θεού μπορούμε να εργαζόμαστε ως εις τον Κύριον στις εξαιρετικά δύσκολες σημερινές εργασιακές συνθήκες, στο γάμο μας να σέβονται οι γυναίκες τον άντρα όπως η εκκλησία σέβεται τον Χριστό και ο άντρας να αγαπάει την γυναίκα Του όπως ο Χριστός αγάπησε την εκκλησία και στην πνευματική μας ζωή να νικούμε τον διάβολο.
Πώς να γίνουμε σοφότεροι;
06-03-2016
Περικοπή:Εφεσίους 5:15-21
Διάρκεια:30:33
Έχεις πάρει ποτέ άσοφες, μη σωστές αποφάσεις τις οποίες μετάνιωσες; Εύχεσαι ποτέ να μπορούσες να πας στο παρελθόν προκειμένου να διαγράψεις, ακυρώσεις, ανατρέψεις; Έχεις ποτέ αντιμετωπίσει περιστάσεις στην ζωή σου στις οποίες δεν ήξερες τι ήτανε το σωστό, το σοφό πράγμα να κάνεις; Ίσως αντιμετωπίζεις μια τέτοια περίσταση στην ζωή σου, στην παρούσα φάση. Ίσως έχεις κάποιο πρόβλημα στην οικογένεια σου ή στην δουλειά σου που παραμένει άλυτο. Ο Παύλος στην περικοπή μας (Εφεσίους 5:15-21) αναφέρεται στο πώς να βαδίζουμε με σοφία, με σύνεση στην χριστιανική μας πορεία.
Δοκιμασίες και πειρασμοί
13-03-2016
Διάρκεια:26:22
Ποια είναι η διαφορά του πειρασμού και της δοκιμασίας και πώς μπορούμε να βγούμε νικητές μέσα από τους πειρασμούς και της δοκιμασίας; Πώς μπορούμε όχι μόνο να μην επηρεαστούμε, αλλά και να πληρωθούμε περισσότερο και περισσότερο;
Ο Θεός των εκπλήξεων
27-03-2016
Ο αιώνιος Τριαδικός Θεός της βίβλου πέρα από Θεός αγάπης, ελέους, χάρης, κρίσης και δικαιοσύνης είναι και Θεός των εκπλήξεων. Είναι ο αδάμαστος, ανεξημέρωτος Θεός που πολλές φορές ενεργεί με τρόπους απροσδόκητους.
H βλασφημία του Αγίου Πνεύματος
03-04-2016
Yπάρχει κάποια ασυγχώρητη αμαρτία; Και αν ναι, τότε ποια είναι; Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε εάν την έχουμε διαπράξει και πώς πρέπει να ζούμε εάν υπάρχει μία αμαρτία που δεν συγχωρείται στην αιωνιότητα;
Μη μου πάρεις το Άγιο σου Πνεύμα
10-04-2016
Περικοπή:Ψαλμοί 51:1-19
Διάρκεια:41:50
Ο Δαβίδ γράφει στον Ψαλμό 51 στο εδάφιο 11 "Μη με απορρίψεις από το πρόσωπό σου· και το πνεύμα σου το άγιο μη το αφαιρέσεις από μένα". Τι εννοεί ο Δαβίδ; Μήπως ζητάει να μην χαθεί η σωτηρία του;
Σελίδα 1 από 3