Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Mόνο η πίστη στον Χριστό
Mόνο η πίστη στον Χριστό

Πώς σώζονται οι αμαρτωλοί άνθρωποι; Η απάντηση της Αγίας Γραφής είναι μόνο διά πίστεως. Η σωτηρία, αποδοχή και δικαίωση από τον Θεό δεν επιτυγχάνεται με ανθρώπινες προσπάθειες, ούτε αποτελεί επιβράβευση των ανθρώπινων επιτευγμάτων και καλών πράξεων. Είναι η πίστη, δηλαδή η εμπιστοσύνη του ανθρώπου στο έργο και το πρόσωπο του Χριστού, που αποτελεί το δρόμο και το μέσο της σωτηρίας. Το δόγμα της δικαίωσης διά της πίστεως αποτελεί το διακριτικό στοιχείο και την αιχμή του θεολογικού δόρατος για την Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία, καθώς αποτελεί τη βασικότερη ίσως διαφορά της με τις υπόλοιπες Χριστιανικές εκκλησίες και ομολογίες.

Κηρύγματα αυτής της σειράς
Η θρησκευτική μεταρρύθμιση του Λουθήρου και το δόγμα της δικαίωσης διά της πίστεως
29-10-2017
Διάρκεια:27:24
Tι είναι αυτό που κάνει τον Λούθηρο τόσο σημαντικό ώστε 500 χρόνια μετά την θυροκόλληση των 95 θέσεων του στο πανεπιστημιακό ναό της Βιτεμβέργης, να εορτάζεται η θρησκευτική μεταρρύθμιση σε όλο το Δυτικό κόσμο; Η καρδιά και ο πυρήνας της θεολογίας του Λουθήρου ήταν η επιστροφή στο βασικό δόγμα του ευαγγελίου του Ιησού Χριστού, το δόγμα της δικαίωσης, της αθώωσης μας δηλαδή μπροστά στον Θεό ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ανεξαρτήτως έργων. Αυτό το διαχρονικό μήνυμα ακόμη και σήμερα δοκιμάζεται, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι το έργο του Χριστού στο σταυρό δεν είναι αρκετό και πρέπει και εκείνοι να κάνουν καλά έργα και καλές πράξεις προκειμένου να διατηρήσουν τη σωτηρία τους ή να γίνουν άξιοι της σωτηρίας τους.
Η διωκόμενη εκκλησία
05-11-2017
Η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στη Διωκόμενη Εκκλησία. Οι αναφορές δείχνουν ότι περίπου 200 εκατομμύρια χριστιανοί σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν από σωματική βία, σύλληψη, βασανιστήρια, ακόμη και θάνατο απλώς και μόνο επειδή ζουν και εξασκούν μια πίστη που δεν είναι αποδεκτή από τους ηγέτες σε εκείνο το μέρος του κόσμου. Ένας Χριστιανός πεθαίνει κάθε ώρα επειδή πιστεύει στον Χριστό. Εμείς καλούμαστε να θυμόμαστε έξι αλήθειες που αναλύονται στο κήρυγμα αναφορικά με την διωκόμενη εκκλησία.
H πίστη που σώζει
12-11-2017
Αρκεί να πιστεύω για να σωθώ; Μπορεί να έχω ακλόνητη πίστη και να μην σωθώ; Πώς μπορώ να είμαι βέβαιος ότι η πίστη μου είναι αρκετή προκειμένου να με οδηγήσει στην αιώνια παρουσία του Θεού; Στο κήρυγμα αυτό αναλύουμε τις λανθασμένες θεωρήσεις και αντιλήψεις που υπάρχουν για την πίστη και προσδιορίζουμε τα τρία βασικά συστατικά της σώζουσας πίστης.
Πώς σώθηκε ο Αβραάμ;
19-11-2017
Περικοπή:Ρωμαίους 4:1-5
Διάρκεια:26:09
Παίζουν τα έργα κάποιο ρόλο στη σωτηρία μας; Σωζόμαστε με τα έργα μας ή διατηρούμε τη σωτηρία μας με τα έργα μας; Ο Αβραάμ, ο πατέρας της πίστης δεν σώθηκε με τα έργα του. Ο Παύλος στη Ρωμαίους 4 αναφέρεται στο πώς σώθηκε ο Αβραάμ και τι διαφορά κάνει αυτό για εμάς σήμερα.
Τι συμβαίνει στην αμαρτία μας όταν πιστεύουμε στον Χριστό;
26-11-2017
Περικοπή:Ρωμαίους 4:1-8
Διάρκεια:26:53
Εάν ο Δαβίδ είχε πεθάνει πριν μετανοήσει για τη μοιχεία και τη δολοφονία του Ουρία του Χετταίου, θα είχε μπει στον Παράδεισο; Τι συμβαίνει στην αμαρτία μας όταν πραγματικά πιστεύουμε στον Χριστό; Στη συνέχεια της μελέτη του τέταρτου κεφάλαιου της Ρωμαίους, βλέπουμε ότι ο Αβραάμ και ο Δαβίδ σώθηκαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
Η σημασία των Χριστιανικών έργων
03-12-2017
Αφού σωζόμαστε διά πίστεως, ποια είναι η σημασία και η θέση των έργων στην Χριστιανική ζωή, καθώς και πώς διαχωρίζουμε τα καλά έργα όσων δεν αγαπούν και όσων αγαπούν τον Θεό;
Eίναι η πίστη έργο;
10-12-2017
Διάρκεια:26:08
H Αγία Γραφή διδάσκει ότι η σωτηρία είναι κατά χάριν διά πίστεως, αλλά πρέπει και να πιστέψεις για να σωθείς. Και από τη στιγμή που πρέπει και εσύ να κάνεις κάτι για να σωθείς, τότε η πίστη είναι ένα έργο. Πώς μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι η πίστη δεν είναι έργο, όταν και εσύ πρέπει να ενεργήσεις; Eίναι λοιπόν η πίστη έργο και αν είναι έργο, είναι έργο του Θεού ή δικό μας;