Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Η σημασία της ετεροκεντρικότητας

E-mail Εκτύπωση

Ο Θεός δεν επιθυμεί να προσευχόμαστε μόνο για τις δικές μας ανάγκες. Oύτε θέλει να προσευχόμαστε μόνο για να κρατήσουμε τους πιστούς από τον Παράδεισο. Ο Θεός δεν θέλει να ξοδέψουμε το υπόλοιπο της ζωής μας μαδώντας την μαργαρίτα προσπαθώντας να σωθούμε ή να κερδίσουμε την αποδοχή και εύνοια του Θεού. Ο Θεός δεν θέλει η πνευματικότητα μας να αφορά το εξής ερώτημα: Πώς μπορεί ο Θεός να κάνει την ζωή μου πιο άνετη και ευτυχισμένη; Ο Θεός δεν θέλει να τον χρησιμοποιούμε για την πραγματοποίηση των δικών μας σκοπών, αλλά επιθυμεί να μας χρησιμοποιεί για την εκπλήρωση των δικών του σκοπών.

Περισσότερα...
 

Η Μεγάλη Αποστολή του Ιησού Χριστού

E-mail Εκτύπωση

Στην τελευταία του προσευχή στον Κήπο της Γεσθημανής, ο Χριστός προσεύχεται «18 Όπως απέστειλες εμένα στον κόσμο, και εγώ απέστειλα αυτούς στον κόσμο» (Ιωάννης 17:18).Ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός θέσπισε την Μεγάλη Αποστολή στο τέλος του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου: « 18 Και καθώς ο Ιησούς τους πλησίασε, τους μίλησε, λέγοντας: Δόθηκε σε μένα κάθε εξουσία στον ουρανό και επάνω στη γη. 19 Αφού, λοιπόν, πορευτείτε, κάντε μαθητές όλα τα έθνη, βαπτίζοντάς τους στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, 20 διδάσκοντάς τους να τηρούν όλα όσα παρήγγειλα σε σας· και δέστε, εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, μέχρι τη συντέλεια του αιώνα. Αμήν» (Μτ 28:18-20).

Περισσότερα...
 

Ο σιωπηλός Σωτήρας

E-mail Εκτύπωση

Ο Ιησούς Χριστός όταν τον συνέλαβαν προκειμένου να τον εξοντώσουν, δεν αντέδρασε. Όταν τον λοιδορούσαν , δεν ανταπέδωσε τις ύβρεις. Όταν τον κατηγορούσαν, πολλές φορές παρέμεινε σιωπηλός. Στον Ησαϊα 53:7 διαβάζουμε «7 Βασανιζόταν κι όμως ταπεινά υπέμενε, χωρίς παράπονο κανένα. Σαν πρόβατο που τ’ οδηγούνε στη σφαγή, καθώς το αρνί που στέκεται άφωνο μπροστά σ’ αυτόν που το κουρεύει, ποτέ του δεν παραπονέθηκε».

Περισσότερα...