Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Η δυσκολία διαχείρισης των συναισθημάτων μας

E-mail Εκτύπωση

Ποιος δεν έχει πει ή δεν έχει κάνει πράγματα σε συναισθηματικά έντονες στιγμές, που αργότερα τα έχει μετανιώσει; Τα αρνητικά συναισθήματα, ο θυμός, η ζήλεια, η πίκρα, η απογοήτευση, η απελπισία συχνά γίνονται ανεξέλεγκτα και μεγαλώνουν μέσα στο μυαλό και την ψυχή του ανθρώπου δηλητηριάζοντας την καθημερινότητά του και απομακρύνοντας μας από τη μεγάλη εντολή και τη μεγάλη αποστολή.

Περισσότερα...
 

Προκαλώντας τα συναισθήματα μας

E-mail Εκτύπωση

Δεν πρέπει να δεχόμαστε ό,τι αισθανόμαστε. Ό,τι αισθανόμαστε δεν είναι απαραίτητα σωστό. Ότι αισθανόμαστε δεν είναι απαραίτητα βιβλικό. Ό,τι αισθανόμαστε δεν είναι απαραίτητα πραγματικό.

Περισσότερα...
 

Τα θέλω του Θεού και τα δικά μας

E-mail Εκτύπωση

Καθημερινά παλεύουμε ανάμεσα σε αυτό που πολλές φορές θέλουμε να κάνουμε και αυτό που πρέπει να κάνουμε ή αυτό που θέλει ο Θεός. Το δικό μας θέλω πολλές φορές εναντιώνεται στο θέλω του Θεού.Ο Απόστολος Παύλος γράφει: «Να είναι, μάλιστα, σε σας το ίδιο φρόνημα, που ήταν και στον Ιησού Χριστό·» (Φιλιππησίους 2:5). Το φρόνημα του Χριστού ήταν το θέλημα και η δόξα του Ουράνιου Πατέρα, το ίδιο φρόνημα πρέπει να ακολουθούμε και εμείς.

Περισσότερα...