Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

O Xριστός σε καταλαβαίνει

E-mail Εκτύπωση

Πόσες φορές δεν αισθάνθηκες ότι κανείς δεν σε καταλαβαίνει και δεν σου συμπαραστέκεται όπως σου αρμόζει; O Xριστός ήταν 100% άνθρωπος. Στα ευαγγέλια όπου βλέπουμε τη ζωή και τα έργα του Χριστού, ο Χριστός εκδηλώνει ανθρώπινα συναισθήματα.

Στον Ιωάννη 11:33-35, όταν είδε τον κόσμο να κλαίει για τον θάνατο του Λαζάρου «στέναξε στη ψυχή του, λυπήθηκε βαθιά, ταράχτηκε και έκλαψε».

Στον Ιωάννη 12:27 διαβάζουμε τον Χριστό να λέει «νιώθω τώρα ταραχή μέσα μου. Αλλά τι να πω; Να πω “Πατέρα, γλίτωσέ με απ’ ό,τι θα συμβεί αυτή την ώρα”; Μα εγώ γι’ αυτό ακριβώς ήρθα, για να περάσω αυτή την ώρα της οδύνης», ενώ στον Ιωάννη 13:21 διαβάζουμε ότι ταράχτηκε μέσα του βαθιά.

Ένιωσε την αδικία όταν τον δυσφημούσαν και συκοφαντούσαν. Έχεις ποτέ ακούσει ανθρώπους να σε κουτσομπολεύουν δυσφημούν και συκοφαντούν την φήμη, πρόσωπο και πράξεις σου; Ο Ιησούς σε καταλαβαίνει «Ήρθε ο Υιός τού ανθρώπου τρώγοντας και πίνοντας· και λένε: Δέστε, ένας άνθρωπος φαγάς και κρασοπότης, φίλος τελωνών και αμαρτωλών. Και η σοφία δικαιώθηκε από τα παιδιά της» (Ματθαίος 11:19).

Ένιωσε την απόρριψη. Φανταστείτε πως θα ήτανε το οικογενειακό τραπέζι αφού ούτε και τα ίδια του τα αδέλφια δεν τον πίστευαν επί 30 χρόνια, «επειδή, ούτε οι αδελφοί του δεν πίστευαν σ' αυτόν» (Ιωάννης 7:5) Σε έχουνε απορρίψει, προδώσει, εγκαταλείψει ή απογοητεύσει οι φίλοι σου και οι κολλητοί σου; Ο Ιησούς σε καταλαβαίνει «Και έρχεται προς τους μαθητές, και τους βρίσκει να κοιμούνται, και λέει προς τον Πέτρο: Έτσι δεν μπορέσατε να αγρυπνήσετε μία ώρα μαζί μου; … Και όλο αυτό έγινε, για να εκπληρωθούν οι γραφές των προφητών.Τότε, όλοι οι μαθητές, αφού τον εγκατέλειψαν, έφυγαν» (Ματθαίος 26:40, 56).

Βίωσε μοναξιά πριν πεθάνει. Φαντάσου να πεθαίνεις και να είσαι ολομόναχος. «Δέστε, έρχεται ώρα και ήδη ήρθε, να σκορπιστείτε κάθε ένας στα δικά του, και να με αφήσετε μόνον· αλλά, δεν είμαι μόνος, επειδή ο Πατέρας είναι μαζί μου» (Ιωάννης 16:32)

Ο Ιησούς σε καταλαβαίνει εάν αισθάνεσαι ότι δεν είσαι αρκετά όμορφη. Το παρουσιαστικό του Ιησού επίσης, δεν είναι ότι φανταζόμαστε. Έχουμε πίνακες και ταινίες οι οποίες παριστάνουν τον Ιησού ως όμορφο, ψηλό και ροδοκόκκινο που τραβούσε τα βλέμματα των περαστικών με την εξωτερική φυσική Του ομορφιά. Η Γραφή όμως λέει: «Επειδή, ανέβηκε μπροστά του σαν τρυφερό φυτό, και σαν ρίζα από ξερή γη· δεν έχει είδος ούτε κάλλος· και τον είδαμε, και δεν είχε ωραιότητα, ώστε να τον επιθυμούμε.» (Ησαϊας 53:2). Οι ιστορικοί της εποχής του Ιησού αναφέρουν πως το σώμα του ήτανε μικρό και επαίσχυντο.

Νιώθεις ότι οι άλλοι δεν σε εκτιμούν; Το επάγγελμα του Ιησού δεν κέρδισε τις καρδιές των ανθρώπων. Ήτανε ένας απλός ξυλουργός. «Αυτό ήτανε ένα εμπόδιο πίστης για τους ανθρώπους του πρώτου αιώνα. «Δεν είναι αυτός ο μαραγκός, ο γιος τής Μαρίας, και ο αδελφός τού Ιακώβου και του Ιωσή και του Ιούδα και του Σίμωνα; Και δεν είναι εδώ, ανάμεσά μας, οι αδελφές του; Και σκανδαλίζονταν μ' αυτόν» (Μάρκος 6:3) .

Ο Χριστός έγινε πλήρης άνθρωπος, για να μας σώσει πλήρως.

Η μεταμόρφωση των συναισθημάτων μας ξεκινά με τη συνειδητοποίηση ότι ο Χριστός μας καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθένα.

Ταυτίστηκε απόλυτα μαζί μας, ώστε να ταυτιστούμε απόλυτα μαζί Του.

Ο Χριστός σε καταλαβαίνει όσο κανείς, για αυτό άνοιξε την καρδιά σε Αυτόν και πλησίασε Τον με ταπεινή καρδιά. Είναι διαθέσιμος κάθε ώρα και στιγμή.