Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Ο Χριστός ταυτίστηκε μαζί μας

E-mail Εκτύπωση

Δεν υπάρχει κάποιος που να μας καταλαβαίνει καλύτερα από τον Χριστό. Όταν μας χλευάζουν ή κοροϊδεύουν για την πίστη μας ο Χριστός μας καταλαβαίνει.Διαβάζουμε ότι «36 τον περιέπαιζαν και οι στρατιώτες πλησιάζοντάς τον και προσφέροντάς του ξίδι 37 και λέγοντας: «Αν είσαι εσύ ο βασιλιάς των Ιουδαίων, σώσε τον εαυτό σου» (Λουκάς 24:36-37).

Την ώρα της μεγαλύτερης δοκιμασίας, πάνω στον σταυροί του Γολγοθά διαβάζουμε ότι «39 Ακόμη και οι περαστικοί τον βλαστημούσαν κουνώντας τα κεφάλια τους και40 λέγοντας: «Εσύ που γκρεμίζεις το ναό και τον ξαναχτίζεις μέσα σε τρεις μέρες, σώσε τον εαυτό σου. Αν είσαι Γιος του Θεού, κατέβα από το σταυρό»! 41 Παρόμοια και οι αρχιερείς μαζί με τους νομοδιδασκάλους και τους πρεσβυτέρους, έλεγαν κοροϊδευτικά:42 «Άλλους έσωσε, τον εαυτό του δεν μπορεί να σώσει! Αν είναι βασιλιάς του Ισραήλ, ας κατέβει τώρα από το σταυρό και θα πιστέψουμε σ' αυτόν. 43 Έχει εμπιστευθεί στο Θεό, ας τον γλιτώσει τώρα αν τον θέλει, γιατί είπε: Είμαι Γιος του Θεού».44 Το ίδιο κι οι ληστές που σταυρώθηκαν μαζί του, τον περιγελούσαν» (Ματθαίος 27:39-44)

Φανταστείτε πως ένιωσε ο Χριστός όταν έκανε αυτή την τεράστια θυσία και οι γύρω του τον χλεύαζαν.Νιώθεις άσχημα επειδή ζεις φτωχικά, καθώς θα ήθελες να αγοράσεις κάποια πράγματα που δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη;Είσαι φτωχός;Μεγάλωσες μη έχοντας ότι επιθυμούσες;Είχες δύσκολη παιδική ηλικία;Έχεις δύσκολη εφηβεία;

Ο Χριστός έζησε φτωχικά. Μετά την γέννα μία γυναίκα έπρεπε να κάνει θυσία για εξαγνισμό (Λευιτ.12:6-8). Ο Ιωσήφ και η Μαρία, οι γονείς του Ιησού πρόσφεραν δύο περιστέρια, επειδή δεν είχανε χρήματα να αγοράσουνε ένα αρνί (Λουκάς 2:22-24). Ο Ιησούς μεγάλωσε σε μία πόλη η οποία χαρακτηριζόταν από ως μη αξιόλογη. Ο Ναθαναήλ διακήρυξε «Μπορεί να προέλθει κάτι καλό από τη Ναζαρέτ;» (Ιωάννης 1:46).

Ο Ιησούς κατανοεί τις πιέσεις και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Έχεις ποτέ νιώσει την ανάγκη να ξεφύγεις και να πας μακριά;Διαβάζουμε στο Κατά Μάρκον Ευαγγέλιο ότι «το πρωί, ενώ ήταν πολύ σκοτάδι, αφού σηκώθηκε, βγήκε έξω, και πήγε σε έναν ερημικό τόπο, και εκεί προσευχόταν» (Μάρκος 1:35). ÂÂÂ Ο Χριστός γνωρίζοντας καλά τις πιέσεις της καθημερινότητας, καθώς τα πλήθη τον ακολουθούσαν παντού, ξόδευε χρόνο με τον πατέρα.Αισθάνεσαι ότι παραμελείς τον εαυτό σου; Ο Ιησούς σε καταλαβαίνει . «Ελάτε εσείς οι ίδιοι ιδιαιτέρως σε έναν ερημικό τόπο, και αναπαύεστε λίγο· επειδή, ήσαν πολλοί εκείνοι που έρχονταν και έφευγαν, και δεν ευκαιρούσαν ούτε να φάνε» (Μάρκος 6:31).

Νιώθεις μερικές φορές ότι ορισμένα άτομα απαιτούν ένα μεγάλο μερίδιο του χρόνου σου; Ο Ιησούς σε καταλαβαίνει «Και ήρθαν σ' αυτόν πολλά πλήθη, έχοντας μαζί τους χωλούς, τυφλούς, κουφούς, κουλούς, και πολλούς άλλους· και τους έρριξαν στα πόδια τού Ιησού, και τους θεράπευσε·» (Ματθαίος 15:30).

Ο Χριστός σε καταλαβαίνει απόλυτα όσο κανείς! Ο Ιωάννης αναφέρει «και ο Λόγος έγεινε σαρξ και κατώκησε μεταξύ ημών, και είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας» (Ιωάννης 1:14).Ο Χριστός δεν ντύθηκε μόνο τη σάρκα μας, αλλά και τα συναισθήματα μας. Συνεπώς, ο Θεός μας καταλαβαίνει όσο κανείς και μας γνωρίζει καλύτερα και από τον εαυτό μας. Για αυτό ας Τον εμπιστευτούμε απόλυτα και ας ανοίξουμε τις καρδιές μας σε Εκείνον που γνωρίζει τα πάντα για εμάς και όμως μας αγαπάει με μία τέλεια αγάπη.